avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt în divorț, iar soția refuză să-mi arate sau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt în divorț, iar soția refuză să-mi arate sau să-mi dea copilul. E legal?

Buna seara , sotia tot refuza sa imi arete copilul , tinand cont ca inca nu avem nici prima infatisare la tribunal, e legal asa ceva? Si nici nu vrea sa imi lase baiatul de anul nou sa imi fac sarbatorile impreuna cu el, ea zice ca nu are voie sa plece de langa mama ca e prea mic la 2 si 4 lunii, dar daca ea il lasa la maicasa si pleaca e voie?
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ein Mann , utilizator 22:33, 7 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti sa va vedeti copilul iar daca refuza sa il arate apelati la politie.
Acesta merge la gradinita? Puteti merge sa il luati de acolo direct.
Sau mergeti cand fosta sotie nu e acasa si cereti organelor de politie sa va ajute sa va luati copilul.
Din pacate legea si institutiile statului nu va sprijina si pana ajungeti sa aveti un program cu copilul acesta nu va mai dori sa mai mearga cu dumneavoastra crezand ca in tot acest timp l-ati abandonat.
Ori va luati copilul pe sus de la gradinita, parc ori sansele sa il mai vedeti sau sa aveti o relatie fireasca cu el sunt minime spre 0.
Din pacate, din cauza nepasarii si a indolentei prezente in tara noastra indiferent de sentinta ramane cu copilul cel care si-l insuseste si pleaca primul cu el.
Poliția nu il va ajuta in niciun caz.

De la grădiniță nu cred ca il va putea lua ca nu o sa fie lasat desi ar avea dreptul daca va fi lăsat.

Sunt complicate aceste situații.
De la grădiniță nu cred ca il va putea lua ca nu o sa fie lasat desi ar avea dreptul daca va fi lăsat.

Cum sa nu? Mergi si iei copilul.
Am venit sa il iau mai devreme ca are programare la medic
Eventual si face o programare fictiva undeva si merge cu programarea si isi ia copilul. Nu exista asa ceva. Cine o sa il tina cu forta? Or sa traga educatoarele de copil? Sa fim seriosi.
Poate ieși mare scandal si politia nu ii va da sprijin tatălui.
Cunosc cazuri concrete unde au existat probleme si nu au putut lua copilul.
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate ieși mare scandal si politia nu ii va da sprijin tatălui.

Depinde cum s-au dus tatii de care vorbiti.
Daca se merge cu martori, programare medicala ma indoiesc ca nu va putea lua copilul.
Totul e de cum gestioneaza parintele situatia.
Va garantez ca daca intra parintele, merge in sala de clasa si isi ia copilul imediat nu se va arunca nici o educatoare pe jos sa il opreasca. Iar Gigeii de la paza sunt inofensivi in scoli si gradinite.

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)