avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt în divorț, iar soția refuză să-mi arate sau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt în divorț, iar soția refuză să-mi arate sau să-mi dea copilul. E legal?

Buna seara , sotia tot refuza sa imi arete copilul , tinand cont ca inca nu avem nici prima infatisare la tribunal, e legal asa ceva? Si nici nu vrea sa imi lase baiatul de anul nou sa imi fac sarbatorile impreuna cu el, ea zice ca nu are voie sa plece de langa mama ca e prea mic la 2 si 4 lunii, dar daca ea il lasa la maicasa si pleaca e voie?
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ein Mann , utilizator 22:33, 7 Decembrie 2018
domnul nu a zis vreo secunda ca a venit in tara si nu a fost lasat sa vada copilul! domnul vorbeste despre o situatie ipotetica, in care el ar vrea copilul de revelion, si mama nu ar vrea sa il dea. mai mult, o data la cateva zile domnul vede copilul pe web! putea sa nu il vada deloc. stiti foarte bine ca de multe ori asa se intampla
domnul nu a zis vreo secunda ca a venit in tara si nu a fost lasat sa vada copilul! domnul vorbeste despre o situatie ipotetica, in care el ar vrea copilul de revelion, si mama nu ar vrea sa il dea

Si nici nu vrea sa imi lase baiatul de anul nou sa imi fac sarbatorile impreuna cu el, ea zice ca nu are voie sa plece de langa mama

Eu asta am inteles, daca s-au mai spus si altele intre timp imi cer scuze, e o zi lunga si sunt obosit, poate nu am observat.
Nu e vorba de intentie, vreau din suflet sa-l iau langa mine, dar nu pot pentru ca, eu am crescuta fara mama stiu cat de greu e, (A decedat) cand aveam 12 anii, si nu e vorba de intervale de timp, este vorba ca eu doar seara sunt acasa, dimineata la ora 8 incep munca seara termin, si bineinteles ca seara de la 20:00 prefer sa vorbesc cu baiatul meu, decat sa fac altceva, si el doarme de la ora 22, de multe ori am propus sa imi acorde o ora in fiecare zi sa vorbesc cu copilul, dar refuza mereu, ziua cand aveam pauza la munca, o suna.m si 5 minute ma lasa,dupa o suna cine stie cine si imi inchidea fara sa zica nimic, o lasam o cateva minute si suna.m din nou nu mai raspundea si imi dadea mesaj "vorbim altadata" nu ma intereseaza ca ea vorbeste cu altu, sau ce face ea, e viata ei nu ma priveste, dar atata timp cat ea ma mintit ca ma iubeste ea se gandea la altu, timp de 8 lunii ma mintit, tot ea vrea sa imi vad baiatul doar cand doreste ea, nu merge cum vrea ea!
Si apropo cred ca nu ati fost destul de atenta, este vorba despre BAIAT, NU FETITA !!!

Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator
cum sa stati o ora pe zi de vorba cu un copil de 2 ani??? cand ei la varsta asta abia stau locului 5 minute. Nici noi adultii nu reusim sa stam atat de mult intr-o conversatie, si daca reusim suntem epuizati, cum sa tineti un copil atat de mult in fata camerei web?? nu e nici normal, nici sanatos, si nici posibil! ca sa nu mai spun ca la 2 ani nici nu prea are ce sa va spuna!
fetita mea are 5 ani jumate, si tot nu poarta conversatii de o ora cu taica-su. mai mult de 10 minute nu sta, si asta cand are chef, ca sunt momente cand ii spune ca e ocupata si nu are chef sa vorbeasca cu el
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
cris0811, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cum sa stati o ora pe zi de vorba cu un copil de 2 ani??? cand ei la varsta asta abia stau locului 5 minute.

Nu trebuie sa stea o ora de vorba. pe skype calculatorul poate ramane deschis si tatal sa isi vada o ora copilul cum se joaca, ce face. Asa faceam si eu cu parintii mei. Ei mai spuneau diverse lucruri, copilul mai venea si mai vorbea si el cand avea chef sau nu cand nu avea....
Mie mi se pare laudabil ca un parinte aflat peste mari si tari doreste sa fie atat de mult aproape de copilul sau.
Totul tine de bunavointa.

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)