avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Asigurarea de sanatate in neconcordanta cu platile
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Asigurarea de sanatate in neconcordanta cu platile

Buna ziua activez ca si PFA cu norma fixa de venit in cuantumul de 22.800 ron (pentru 2018). Ca urmare a modificarilor fiscale de anul acesta si avand in vedere ca nu am alte surse de venituri, observ ca desi termenul meu de plata pentru obligatiile fiscale (din declaratia unica) este 15 decembrie (pentru a beneficia de reducere) sau chiar anul viitor, asigurarea mea de sanatate a fost intrerupta. Care este solutia de a continua sa fiu asigurat la sanatate atata vreme cat nu am depasit termenul de plata al obligatiilor fiscale si asigurarea de sanatate este in sarcina ANAF?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:00, 3 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din acest an, nu se mai ia in consideratie data platii contributiei la sanatate pentru a fi considerat asigurat ci data depunerii declaratiei unice in care apare ca va trebui sa platiti contributia.
Deasemenea pentru asigurații sistemului de asigurări sociale de sănătate, care au obligația plății contribuției de asigurări sociale de sănătate, ANAF, după depunerea declarațiilor fiscale, are obligația de a transmite CNAS informațiile necesare în vederea acordării calității de asigurat.
Deci mergeti a finante si vedeti care e problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii plata cas conform declaratiei unica pentru 2018 cristianba cristianba Sunt PFA si prin Declaratia Unica pt 2018 am estimat un venit de 10.000 lei si totodata am optat pentru plata CAS, calculata la o valoare de 5.700 lei/an; ... (vezi toată discuția)
Vanzare haine pictate manual Remus_Rares Remus_Rares Buna ziua , As dori sa va intreb , in ce conditii pot vinde produse handmade fara a fi in ilegalitate? se poate face acest lucru fara a fi PFA ,sau SRL. etc.? ... (vezi toată discuția)
Incetare obligatie de sanatate pfa nae2012 nae2012 Buna ziua. Sunt un PFA si am realizat venituri sub plafonul de 22.800 pe 2018. Nu doresc sa mai platesc sanatate. In declaratia unica pe 2018 nu am bifat sa ... (vezi toată discuția)