avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dreptul la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dreptul la pensie

O persoana, a avut pensie de boala, ( cardiaca), o perioada de ani (in perioada 1992-1998), gradul 2, dupa care a fost pensionata pentru limita de varsata.
Conform Legii pensiilor din 263/2010, art.49, alin. a, are drept de pensie si persoana care a avut pensie de invaliditate.
Intrebarea mea este: pensia de invaliditate, include si pensia de boala (intrucat cuvantul invaliditate, se foloseste de obicei, pentru un handicap fizic).
Deci persoana respectiva, are drept de pensie si pe perioada cat a fost pensionata de boala (cardiaca)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:20, 3 Decembrie 2018
Nu exista pensie de boala.
Exista:
-pensie de invaliditate
-Indemnizatie de handicap
Sa inteleg, deci, ca afectiunea la care ma refer, este echivalata, in Legea pensiilor, cu"invaliditate,"? Deci persoana poate cere sa i se ia in considerare, la pensia de varsta si acea perioada?
Multumesc.
Daca a trecut la limita de varsta, acea perioada de pensie de invaliditate a intrat deja in calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt persoana cu handicap emil6702 emil6702 O persoana care este deja pensionata de invaliditate are drept si la indemnizatie de handicap? Boala invalidanta este si pe lista celor de dizabilitati ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate brdcristea brdcristea Buna ziua Baiatul mea in varsta de 40 ani a fost diagnosticata cu schizofrenie paranoida in 2006..... A avut o perioada cand a mai lucrat . Vechime ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta dupa pensie de boala dorel13 dorel13 un barbat beneficiaza de pensie de boala la care se adauga si pensie (ajutor, nu stiu sigur cum ii spune) de handicap. Anul acesta implineste varsta de 65 de ... (vezi toată discuția)