avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestatie amenda circulatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contestatie amenda circulatie

Buna ziua,As dori sa intreb cum trebuie de procedat in cazul unei amenzi de circulatie.
Am fost oprit de politie,si mi-a fost luoat certificatul de imatricularre a autoturismului pe motiv ca aveam folie pe geamurile din spate,cerandu-mi adeverinta de la RAR.
La RAR mi-a pus pe spatele o stampila de comfirmare,dar ei nu pot elibera o adeverinta,spunand ca aceasta este din fabrica aplicata.
Cu aceasta stampila pot sa-mi ridic certificatul,dar am fost amendat cu suma de 1300 lei, spunandu-mi ca ,amenda trebuie contestata in instanta.
intrebarea e daca merita sa fac aceasta contestatie,sau ce alt procedeu trebuie sa fac sa mi se anuleze amenda?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Maxim Elena Camelia , Avocat 16:16, 3 Decembrie 2018
Buna ziua! Este adevarat, numai in instanta se poate anula un proces verbal de contraventie, alt mijloc nu exista....Eu zic ca merita, ca nu mai platiti amenda, sau daca ati achitat-o, puteti sa o recuperati. Chiar daca platiti un avocat, daca castigati, solicitati cheltuielile de judecata si instanta va va admite...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talon retinut si amenda pentru geamuri fumurii de fabrica thejoker32 thejoker32 buna ziua, acuma 2 zile am fost oprit de un echipaj de politie si mi s-a retinut certificatul de inmatriculare si am primit o amenda de 1300 lei pentru ca ... (vezi toată discuția)
Folie auto carbut carbut Buna ziua.Asi dori daca se poate sa ma ajute cineva in rezolvarea problemei mele:am cumparat un autoturism care a fost inscris in romania acum un an de un alt ... (vezi toată discuția)
Anulare proces-verbal, amenda pentru folii neomologate marianturtoi marianturtoi in luna iulie 2011 am mers la RAR pentru a obtine un Certificat de agreare taxi pentru un autoturism care avea folii omologate pe geamuri din anul 2008 am ... (vezi toată discuția)