avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... talon retinut si amenda pentru geamuri fumurii de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

talon retinut si amenda pentru geamuri fumurii de fabrica

buna ziua, acuma 2 zile am fost oprit de un echipaj de politie si mi s-a retinut certificatul de inmatriculare si am primit o amenda de 1300 lei pentru ca masina avea geamuri fumurii pe spate si luneta de fabrica, am incercat sa ii explic la politist ca sunt de fabrica in toate felurile posibile voiam sa zgarii un geam sa ii demonstrez, ideea este ca nici de la rar nu au trecut in carte precum ca geamurile sunt fumurii de fabrica(am inteles ca nu fac asta niciodata), am facut rarul la masina si fac itp anual de 5 ani fara probleme,
am solicitat de la importator o dovada dupa seria de sasiu ca sa imi pot recupera talonul, ideea este ca nu mi se pare corect sa platesc amenda atat timp cat nu am gresit cu nimic, as vrea sa fac contestatie si sa il dau in judecata pe politist pentru abuz ( sa nu mai zic felul in care vorbea si se comporta cu mine de parca el era cineva si eu un nimeni) ma puteti ajuta cu niste sfaturi? multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2023
thejoker32, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:41, 13 Martie 2023
Nu e nimic special, trebuie să depuneți o plângere contravențională împotriva acelui PV de contravenție. Dacă nu ați mai făcut așa ceva, angajați un avocat, puteți cere și plata cheltuielilor de judecată, în plangere.

sa il dau in judecata pe politist pentru abuz

Nu va hazardati sa promovati actiune in instanta impotriva agentului constatator pentru existenta foliei pe geamuri
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de ce nu? SI NU EXISTA FOLIE pe geamuri, sunt de fabrica fumurii, daca asa a venit masina din fabrica eu de ce trebuie sa platesc 650 lei amenda in urma incompetentei lui?
Prima dată rezolvați partea contravențională, dacă ați rezolvat acolo, după aceea dați în judecată funcționarul public-agentul respectiv la instanțele de contencios administrativ, pentru abuzul în serviciu.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda si retinere certificat la autovehicul inmatriculat in grecia, pentru folii pe geamuri laterale fata Phlom Phlom Buna seara! In urma cu putin timp am venit in vizita in Romania la neamuri, cu masina personala, inmatriculata in Grecia. Astazi am fost oprit in trafic de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala lucianviorel lucianviorel Aseara ma intorceam de la tara si intr-o comuna de langa orasul meu era o masina de politie. Cand m-am apropiat de ea o domnisoara (cred, dupa varsta) politist ... (vezi toată discuția)
Folie omologata certificat retinut Mirel florin Mirel florin As vrea sa stiu ce pot face daca un politist mi-a retinut certificatul pentru ca aveam folie pe geamurile laterale spate ..folia este omolagata la rar cu ... (vezi toată discuția)