avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară în sumă fixă stabilită la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară în sumă fixă stabilită la notar, modificare în procent din salariu

Buna ziua!
Am divortat de curand si la indemnul notarului am stabilit pensia alimentara pt cei 2 copii,in suma fixa cu ideea ca va avea grija de ei,ii va mai scoate,le va mai cumpara cate ceva....ideea e ca nu face nimic din toate astea,nici macar nu ii viziteaza. Ce as putea face in acest sens? As putea sa il dau in judrcata pentru marirea pensiei? Auzisem ca este un procentaj din salariul lui sau tot suma fixa?
O zi placuta!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este 1/3 din salariul tatalui.
Puteți sa l dati in judecată
Am omis sa specific,salariul lui alterneaza in fiecare luna,nu ia niciodata la fel. Asta ar insemna 1/3 din fiecare luna sau se face o medie?

avocatmaria a scris:

Da, este 1/3 din salariul tatalui.
Puteți sa l dati in judecată

Pensia va putea fi stabilita de la data introducerii actiunii civila, o cota procentula, cuantumul fiind de 33 % din veniturile nete efective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire pensie alimentara ankalupu ankalupu fosta sotie m a dat in judecata pentru marire pensie alimentara,meu acum 3 ani am schimbatlocul de munca pentru un salar mai mare.poate cere sa i platesc ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza ? L.V L.V Fiind pe rol (in curs) procesul de re-încredinţare minor, mi-a sosit la servici o cerere/informare despre veniturile personale pe ultimele 6 luni (desi nu cu ... (vezi toată discuția)
Referitor la pensia de intretinere viciucviciu viciucviciu In conditiile in care instanta a stabilit un cuantum al pensiei pentru doi copii majori de 33% din veniturile parintelui care plateste, iar pe acel venit mai ... (vezi toată discuția)