avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Desfiintare post functionar public de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Desfiintare post functionar public de conducere

Prin Ordin s-a desfiintat postul de conducere de sef serviciu, s-a acordat preaviz 30 zile si s-a pus la dispozitie o lista continand doar cateva posturi de functionar public de rang inferior, fiindu-mi incalcate drepturile prevazute de art. 99 din Legea nr. 188. Cum procedez ? Trebuie avocat pentru reprezentare în instanta? Cum procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 4 Decembrie 2018
Despre ce drepturi vorbiti ?
Dreptul de a-mi fi puse la dispozitie lista funcțiilor publice vacante corespunzătoare. Eu înțeleg prin corespunzătoare cele de șef serviciu nu cele de consilier, expert pe care legea 188 le menționează la alin (7) al art 99 .
art.99
...
(5) În cazurile prevăzute la alin. (1) lit. b), c), și e), în perioada de preaviz, dacă în cadrul autorității sau instituției publice există funcții publice vacante corespunzătoare, aceasta are obligația de a le pune la dispoziție funcționarilor publici.
....

Intr-adevar, pe cale de interpretare, trebuie sa va puna la dispozitie si posturile libere de sef de serviciu daca exista.

In acest caz, puteti sesiza ANFP-ul si/sau promova o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere functionar public ana18 ana18 mi-am terminat concediul de crestere al copilului in varsta de pana la 2 ani pe 18 iulie2010 m-am intors la munca exact in febra concedierilor. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Reorganizare institutie publica conform oug nr. 63/2010 alexandru andra alexandru andra Trebuie sa umblam la organigrama/stat de functii, cf. oug 63/2010 si dorim ca unele birouri sa devina compartimente cu maxim 2 FP. In ce legislatie prevede ... (vezi toată discuția)
Reorganizare - desfiintarea postului de sef serviciu leutu leutu In cat timp de la primirea unei adrese de restructurare a postului de sef serviciu pe care il ocup trebuie sa raspund institutiei ce am de gand si pe ce post ... (vezi toată discuția)