avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sanse in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sanse in instanta

Buna ziua,

Intrebarea mea este daca am vreo sansa sa castig daca actionez in instanta compania pentru care am lucrat un an si jumatate. Am lucrat ca angajat temporar sau in leasing si am avut un salariu mai mic decat colegii mei care lucrau pe acelasi post pe perioada nedeterminata direct pentru utilizator. Am consultat Codul Muncii si in capitolul 7 exista un articol care spune asa: Art. 92. [egalitatea de tratament]
(1) Salariatii temporari au acces la toate serviciile si facilitatile acordate de utilizator, in aceleasi conditii ca si ceilalti salariati ai acestuia. si Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune nu poate fi inferior celui pe care il primeste salariatul utilizatorului, care presteaza aceeasi munca sau una similara cu cea a salariatului temporar.

Ar trebui sa mai precizez si ca am o clauza in contractul individual de munca in care este specificat faptul ca mi se aplica contractul colectiv de munca al utilizatorului, iar conform acelui CCM ar fi trebuit sa beneficiez de 25 de zile de concediu, prime de Craciun si de Paste si bani de vacanta, lucru care nu s-a intamplat pe perioada angajarii. Mai mult decat atat, nu mi s-a explicat clar cu cine trebuie sa discut eventuale renegocieri ale pachetului salarial, fiind plimbata intre utilizator si agentul de munca temporar.

As dori sa actionez in instanta pe considerentele de mai sus. Credeti ca am vreo sansa de a castiga?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Drepturile salariatului temporar lorenzo29 lorenzo29 buna ziua.am nevoie de o informatie: eu lucrez ca salariat temporar,in codul muncii apare acest articol legat de salariatii temporari Art. 92. [egalitatea ... (vezi toată discuția)
Salariat munca temporara suciu_diana suciu_diana Buna seara, am o nelamurire legata de munca temporara. Este o prevedere din HG 1256/2011 care spune asa: [quot]Art. 20. - In situatia in care agentul ... (vezi toată discuția)
Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat? anonim anonim Poate ma poate ajuta cineva, sau mai bine zis "lumineaza" ce am de facut in urmatoarea situatie: Sunt angajata cu contract de munca temporara de un ... (vezi toată discuția)