avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare bun propriu dupa casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare bun propriu dupa casatorie

Buna ziua ,
As dori sa vand un apartament donat de parinti inainte de casatorie, sunt casatorita de doi ani , nu avem copii , nici nu locuiesc in apartamentul respectiv. E nevoie sa vina sotul la notar sa semneze si el ?
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
llooredana, utilizator
Cel mai recent răspuns: llooredana , utilizator 14:05, 5 Decembrie 2018
Nu.
Multumesc
Fiind bun propriu nu este necesar.
Vedeți însă ce se va întâmpla cu banii obținuți.
Banii se vor vira in contul meu , nu este suficient ?
Ba da.
Dar in ipoteza in care ii veti folosi pentru achizitionarea unui alt imobil, pastrati dovada provenientei banilor si mentionati in contractul de vanzare cumparare ca suma de....provine din vanzarea unui bun propriu.

Alte discuții în legătură

Imobil de dinainte de casatorie geo1234 geo1234 Buna seara, In cazul in care vand un imobil dobandit inainte de casatorie, iar banii rezultati din vanzare ii pun la banca - depozit la termen - , in cazul ... (vezi toată discuția)
Am încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare pentru un apartament și urmează să mă căsătoresc. va avea soția mea drepturi asupra lui după semnarea actului final? robertus2 robertus2 Buna seara, am achizitionat acum 4 luni un apartament, inca nu am facut actul de vanzare cumparare, am doar promisiunea de vanzare cumparare. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit inainte de casatorie si vandut in timpul casatoriei Tudor Dana Tudor Dana Buna seara, am cumparat inainte de casatorie un apartament pe care il vand acum in timpul casatoriei si cumpar altul cu o diferenta de bani fata de cel vandut ... (vezi toată discuția)