avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare pentru un apartament și urmează să mă căsătoresc. Va avea soția mea drepturi asupra lui după semnarea actului final?

Buna seara, am achizitionat acum 4 luni un apartament, inca nu am facut actul de vanzare cumparare, am doar promisiunea de vanzare cumparare.
Intrebarea mea este: Luna asta doresc sa fac cununia civila si as dori sa stiu daca la semnarea actului final sotia va avea un drept asupra bunului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:47, 7 Iulie 2019
Da,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă veți cumpara apartamentul după încheierea căsătoriei, da, imobilul va fi bun comun.
Mulțumesc, se poate face un act/declaratie ca ea nu are pretentie la acesta? Deoarece el este cumparat din banii părinților mei.

raluk0207 a scris:

Dacă veți cumpara apartamentul după încheierea căsătoriei, da, imobilul va fi bun comun.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Realizați că dacă acest lucru ar fi posibil, natura bunurilor s-ar schimba prin declarații, după bunul plac.
Aveti 3 variante:
1. Faceți tot posibilul și cumpărați înainte să vă căsătoriți. Eventual, mai amanati cununia civilă.
2. Încheiati înainte de căsătorie o convenție matrimonială de separație de bunuri. Ulterior, tot ce veti cumpara fiecare in timpul căsătoriei va fi bun propriu.
3. Încheiati cu părinții la notar un contract de donație, iar la momentul cumpărarii îl prezentati ca justificare a provenientei banilor.
Va mulțumesc mult, o ultima intrebare...
Este vreo problema daca eu am facut plata apartamentului in luna februarie a acestui an? Apartamentul va fi platit cash integral.

raluk0207 a scris:

Nu.
Realizați că dacă acest lucru ar fi posibil, natura bunurilor s-ar schimba prin declarații, după bunul plac.
Aveti 3 variante:
1. Faceți tot posibilul și cumpărați înainte să vă căsătoriți. Eventual, mai amanati cununia civilă.
2. Încheiati înainte de căsătorie o convenție matrimonială de separație de bunuri. Ulterior, tot ce veti cumpara fiecare in timpul căsătoriei va fi bun propriu.
3. Încheiati cu părinții la notar un contract de donație, iar la momentul cumpărarii îl prezentati ca justificare a provenientei banilor.

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)
Cum sa-i cumpar un apartament fiului meu, astfel incat sa nu ... aurorica aurorica Cum sa-i cumpar un apartament fiului meu, astfel incat sa nu aiba nora, in caz de divort, dreptul la partaj ? (vezi toată discuția)