avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NU MAI VREAU SA MAI GARANTEZ PENTRU SOTUL MEU(INCA ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NU MAI VREAU SA MAI GARANTEZ PENTRU SOTUL MEU(INCA -LEGAL) LA UN IMPRUMUT COMUN

Acum cateva luni am facut un imprumut in banca - el titular, eu girant.El a luat 80%din suma si a cheltuit-o singur(si-a acoperit datoriile facute la jocurile de noroc).In urma acestui incident ne-am despartit insa imprumutul este pe 8 ani iar mie mi-e teama sa nu ajung sa-l platesc tot eu.Avem un copilas de 2 ani impreuna, pe care il cresc singura, el cumparandu-i din cand in cand cate ceva asa ca nu as vrea sa platesc cate 200lei lunar in cazul in care el se hotaraste sa nu mai plateasca banca.Am fost la notar sa ma interesez daca se poate legaliza un act prin care el isi asuma raspunderea ca plateste ratele - lucru cu care era de acord - insa notarul mi-a spus ca nu se poate.As avea vreo sansa sa scap de aceasta povara care uneori nu ma lasa sa dorm noaptea?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:40, 14 Noiembrie 2009
Din pacate notarul public v-a spus foarte corect-- nu se poate schimba girantul asa cum v-ati gandit dumneavoastra! Girantul se poate schimba numai cu acordul bancii de la care sotul dvs a contractat acel imprumut! Mergeti la banca si intrebati care sunt conditiile in care se poate modifica contractul de credit in sensul schimbarii girantului!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa imprumut 10000 de euro de la o persoana fizica ContSters175082 ContSters175082 buna ziua.as avea si eu o intrebare,deoarece nu am mai facut acest lucru si as vrea sa ma asigur ca nu vor fi consecinte negative.m-am inteles cu ... (vezi toată discuția)
Contract de credit cristinaaa cristinaaa Buna zua,in luna febroarie am facut un credit ptr iubitul meu,eu nu am beneficiat deloc de bani din credit, acum ne-am despartit, cum as putea sa-l fac sa ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat cu moartea /bataie / scos la plata /gen taxa de protectie ContSters368136 ContSters368136 Buna seara , Va rog daca ma puteti ajuta in problema de mai jos . Ca in orcie cartier sunt baieti /gasca care sunt finuti si trebuie sa existe 1-2 golani ... (vezi toată discuția)