Este posibil, ca și angajator, să angajezi o persoană cu un an în urmă sau cu câteva luni în urmă?
De ex: Să presupunem că eu sunt angajatorul și azi angajez o persoană la firma mea. Suntem în data de 04.12.2018 dar eu vreau să o angajez din data de 04.12.2017. Repet, noi suntem in 2018, iar eu vreau să îi fac acte de angajare din 2017. Se poate?
Sanctiunea nu se da pentru o anumita durata de timp ... va redau mai jos din HG 905/2017:
Art. 8.
(1) Constituie contravenție netransmiterea datelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a) - i) cel târziu în ziua anterioară începerii activității de către fiecare persoană care urmează să se afle într-un raport de muncă cu angajatorul în baza unui contract individual de muncă și se sancționează conform art. 260 alin. (1) lit. e1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Reviste (1)
(2) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 8.000 lei următoarele fapte:
a) transmiterea datelor în registru cu elementele contractului individual de muncă, pentru care există dovada executării acestuia, respectiv prestarea muncii și plata salariului, cu încălcarea termenului prevăzut la art. 4 alin. (1) lit. a); Reviste (1)
......
c) netransmiterea datelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. j) -k), în termenele prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. b);
.....
(6) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.