Iesirea din indiviziune se poate face in 2 moduri:
1--de comun acord prin partaj voluntar semnat la notariat(in baza unui cadastru de dezmembrare cu individualizarea fiecarui proprietar cu partea sa de imobil )
2--in cazul in care partile nu se inteleg , pe cale judecatoreasca, in instanta!
B-)
Nu, daca exista intelegere, lucrurile sunt simplificate de procedura necontencioasa , care se desfasoara in fata notarului public ( care constata daca exista buna intelegere intre erezi).
Daca acestia nu mai consimt dezbaterea succesiunii/iesirea din indiviziune , notarul suspenda solutionarea cele doua aspecte in discutie , printr-o incheiere.
Si acestea vor fi solutionate, finalmente , de catre judecatoria in a carei raza teritoriala s-a regasit domiciliul defunctului ,ultimul , procedura fiind una contencioasa.
Cost succesiune
mancipri
daca o parte din mostenitori nu doresc sa mearga la notar pentru succesiune , se poate face succesuinea la tribunal ? care sunt costurile la notar si care ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire
LUMITM
Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)