avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Lucrez la un magazin ca gestionar de vreo 12ani,angajatorii au tot amanat sa.mi faca contract de munca. trecand atatia ani.ce sanse mai am pt recuperarea anilor lucrati?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 5 Decembrie 2018
1. In speta:
- sesizati cat mai repede posibil ITM-ul.

sau

- promovati o actune in instanta

2. art.16 C.mun.
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
....

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muncit la negru si dati afara in 2 zile MirunaDl MirunaDl Am lucrat la un atelier de restaurare 4 oameni si am fost dati afara dupa 2 zile fara niciun motiv. Am inregistrare in care seful zice ca avem precontract, cu ... (vezi toată discuția)
In cat timp trebuie semnat contractul de munca? Tania58 Tania58 In cat timp se poate semna contractul de munca pentru o persoana care a fost angajata pe 20 ianuarie si pana acum nu a semnat contractul? Poate dura mai mult? ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut daca am aflat ca nu am contract de munca ? 0005 0005 Buna ziua . Ce este de facut daca am aflat ca nu mi sa facut contract de munca . Si patronul a oprit si o garanție si nu vrea sa o dea înapoi. El spune că ... (vezi toată discuția)