Am lucrat la un atelier de restaurare 4 oameni si am fost dati afara dupa 2 zile fara niciun motiv. Am inregistrare in care seful zice ca avem precontract, cu toate ca nu am semnat nimic, plus videoclipuri cu noi muncind acolo. Pot face ceva in privinta asta, unde pot suna si care ar fi rezultatele?
Sesizati ITM in scris cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea este bine sa fie semnata de toti cei pagubiti si se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Art. 16 C.mun.
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
....
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei
Contract de munca
Maria-dya
Lucrez la un magazin ca gestionar de vreo 12ani,angajatorii au tot amanat sa.mi faca contract de munca. trecand atatia ani.ce sanse mai am pt recuperarea ... (vezi toată discuția)