avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire paternitate fara plata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire paternitate fara plata pensie alimentara

Am si eu o intrebare in legatura cu un caz de care m-a lasat nedumerit .

Deci un cunoscut a fost dat in judecata pentru stabilirea paternitatii unui copil , si pe care l-a recunoscut dupa ce s-au dus la IML , si acuma este nedumerit , pentru ca in hotarare scrie ca plateste cheltuielile de judecata , dar nu scrie nimic de pensie alimentara .

El asteapta sa mai vina alta hotarare de la instanta :)), dar eu i-am zis ca hotararile nu vin in etape , si ca practic a pierdut si ca o sa plateasca toate cheltuielile de judecata , fara pensie alimentara , pentru ca nu scrie nimic de pensie .

Eu cred ca avocata ei nu a cerut pensie alimentara tocmai ca sa-i mai ia odata banii reclamantei .

El a avut un avocat care nu si-a dat interesul , pentru ca era de parere sa cerem noi ( eu sunt contabil si eram propus ca martor dar nu a mai fost nevoie :D ) tagaduirea paternitatii , cu toate ca nu avea niciun rost . Omul nu a recunoscut copilul pentru ca nu era sigur 100% ca ar fi copilul lui , si acuma se teme ca reclamanta asteapta ca el sa declare un salariu mare sau sa aiba venituri permanente si sa nu-i vina dupa aia din urma sa nu mai poata sa plateasca .

Acum mama copilului nu are nevoie de bani pentru ca este in CIC , dar mai tarziu sigur o sa aiba nevoie .

Mai poate introduce o actiune de tagaduire a paternitatii daca a fost pronuntata deja o hotarare judecatoreasca in acest sens ?

Daca reclamanta il mai da odata in judecata sa ceara pensie de intretinere pentru minor , el poate sa primeasca plata cheltuielilor de judecata , deoarece ea nu a cerut pensie de prima data ?

Daca el cere program vizitare minor plus stabilire pensie alimentara la nivelul salariului minim pe economie , mama copilului poate sa primeasca toate cheltuielile de judecata ? Pe ce baza ?

Avocatul zice ca in principiu se poate obtine rejudecarea cauzei acuma la recurs , pentru ca instanta competenta ar fi fost cea de la domiciliu pe care fosta reclamanta l-a avut , si pe raza careia domicilia si fostul parat , nu unde s-a desfasurat procesul , adica pe la Buzau .

Pentru ca mama ei este medic anestezist este posibil sa fi avut pile la IML si acuma sa casune pe bietul om , ca poate o ia de sotie pe individa .

Se poate deschide un alt proces in care sa se ceara repetarea testului , avand in vedere faptul ca o instanta , competenta sau nu , ( cu toata sinceritatea trebuie sa scriu ca eu cred ca instanta a fost competenta , dar asta este formularea facuta de avocat ) a stabilit deja ca el este tatal copilului in urma testelor facute la IML ?

Am putea sa dam vina pe orice ca sa repete testele (inclusiv pe vremea de afara :) ) , doar ca acuma la recurs instanta sa admita repetarea testelor si mutarea procesului la o alta instanta mai apropiata de domiciliul avocatului ?

Mie mi-e ca nu mai imi da ca prima inca un salariu de Craciun , si nici nu-mi mai creste indemnizatia , pentru ca o sa dea banii la avocat degeaba si o sa piarda cu succes .

La recurs cred ca avocatul o sa obtina doar reducerea cheltuielilor de judecata si nimic mai mult .

Intrebarea mea este , daca am dreptate atunci cand am presupus ca in cazul actiunii pentru stabilirea paternitatii nu este obligatorie stabilirea de catre instanta a platii unei pensii alimentare .

Daca ma cheama ca martor si eu declar ca am cunostinta ca reclamanta era o fire mai libertina , pot primi o sanctiune ceva pentru marturie mincinoasa ?
La o adica avem cativa martori care sa confirme asta , plus pe cineva care sa recunoasca faptul ca el este tatal copilului , deoarece a intretinut relatii sexuale cu reclamanta .

Daca acest cineva introduce actiune de recunoastere a paternitatii , instanta o sa admita mai usor repetarea testelor de paternitate , avand in vedere faptul ca sunt doi tati , iar rezultatul testului ADN deja efectuat este posibil ca sa fie viciat , si este mai bine ca testul sa fie repetat ?

Problema nu e ca se gasi asta sa faca un copil , problema este ca mai sunt inca sase care sunt in diverse stari de inceput de graviditate , sau au simtome , si asta dupa ce i-a murit bunicul care a lasat ceva avere , avere pe care o administreaza el si care i-a revenit indirect .

:offtopic: Trebuie sa spun ca mi-e si frica sa mai ma impiedic pe strada sau la vreun chef ceva , pentru ca nici nu-mi pot da seama cum si pe ce o sa cad si ma pomenesc intr-o zi cu citatie la tribunal sa-mi recunosc progenitura sau progeniturile .
Cel mai recent răspuns: ContSters79526 , utilizator 22:17, 14 Noiembrie 2009
Metoda cea mai eficienta este sa alegeti unmedioator din tabloul de pe internet ,iar partile in disputa sa vina cu solutii pe care le trec in acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test paternitate in instanta dumitrachescu dumitrachescu buna ziua, am un caz in familie si va rog sa imi raspundeti, cat va dura in instanta sa ii aprobe sa faca testul de paternitate?cu aproximatie va multumesc! (vezi toată discuția)
Cum cer test paternitate ?- tagada de paternitate razvanmi razvanmi Buna seara, Sunt in divort cu sotia , avem un copil de un an si 7 luni . Eu as fi de acord sa platesc pensie alimentara , dar am niste ganduri ca fata nu e a ... (vezi toată discuția)
La divort sotia cere test de paternitate pentru a demonstra ca nu este copilul meu, dar cere totodata si pensie alimentara Ipj Ipj Buna ziua, vin cu rugamintea de a-mi da un sfat pentru ca eu nu mai inteleg nimic: 1. Sunt casatorit de mai multi ani,avind un copil de 3 ani, iar sotia dupa ... (vezi toată discuția)