Am si eu o intrebare in legatura cu un caz de care m-a lasat nedumerit .
Deci un cunoscut a fost dat in judecata pentru stabilirea paternitatii unui copil , si pe care l-a recunoscut dupa ce s-au dus la IML , si acuma este nedumerit , pentru ca in hotarare scrie ca plateste cheltuielile de judecata , dar nu scrie nimic de pensie alimentara .
El asteapta sa mai vina alta hotarare de la instanta :)), dar eu i-am zis ca hotararile nu vin in etape , si ca practic a pierdut si ca o sa plateasca toate cheltuielile de judecata , fara pensie alimentara , pentru ca nu scrie nimic de pensie .
Eu cred ca avocata ei nu a cerut pensie alimentara tocmai ca sa-i mai ia odata banii reclamantei .
El a avut un avocat care nu si-a dat interesul , pentru ca era de parere sa cerem noi ( eu sunt contabil si eram propus ca martor dar nu a mai fost nevoie :D ) tagaduirea paternitatii , cu toate ca nu avea niciun rost . Omul nu a recunoscut copilul pentru ca nu era sigur 100% ca ar fi copilul lui , si acuma se teme ca reclamanta asteapta ca el sa declare un salariu mare sau sa aiba venituri permanente si sa nu-i vina dupa aia din urma sa nu mai poata sa plateasca .
Acum mama copilului nu are nevoie de bani pentru ca este in CIC , dar mai tarziu sigur o sa aiba nevoie .
Mai poate introduce o actiune de tagaduire a paternitatii daca a fost pronuntata deja o hotarare judecatoreasca in acest sens ?
Daca reclamanta il mai da odata in judecata sa ceara pensie de intretinere pentru minor , el poate sa primeasca plata cheltuielilor de judecata , deoarece ea nu a cerut pensie de prima data ?
Daca el cere program vizitare minor plus stabilire pensie alimentara la nivelul salariului minim pe economie , mama copilului poate sa primeasca toate cheltuielile de judecata ? Pe ce baza ?
Avocatul zice ca in principiu se poate obtine rejudecarea cauzei acuma la recurs , pentru ca instanta competenta ar fi fost cea de la domiciliu pe care fosta reclamanta l-a avut , si pe raza careia domicilia si fostul parat , nu unde s-a desfasurat procesul , adica pe la Buzau .
Pentru ca mama ei este medic anestezist este posibil sa fi avut pile la IML si acuma sa casune pe bietul om , ca poate o ia de sotie pe individa .
Se poate deschide un alt proces in care sa se ceara repetarea testului , avand in vedere faptul ca o instanta , competenta sau nu , ( cu toata sinceritatea trebuie sa scriu ca eu cred ca instanta a fost competenta , dar asta este formularea facuta de avocat ) a stabilit deja ca el este tatal copilului in urma testelor facute la IML ?
Am putea sa dam vina pe orice ca sa repete testele (inclusiv pe vremea de afara :) ) , doar ca acuma la recurs instanta sa admita repetarea testelor si mutarea procesului la o alta instanta mai apropiata de domiciliul avocatului ?
Mie mi-e ca nu mai imi da ca prima inca un salariu de Craciun , si nici nu-mi mai creste indemnizatia , pentru ca o sa dea banii la avocat degeaba si o sa piarda cu succes .
La recurs cred ca avocatul o sa obtina doar reducerea cheltuielilor de judecata si nimic mai mult .
Intrebarea mea este , daca am dreptate atunci cand am presupus ca in cazul actiunii pentru stabilirea paternitatii nu este obligatorie stabilirea de catre instanta a platii unei pensii alimentare .
Daca ma cheama ca martor si eu declar ca am cunostinta ca reclamanta era o fire mai libertina , pot primi o sanctiune ceva pentru marturie mincinoasa ?
La o adica avem cativa martori care sa confirme asta , plus pe cineva care sa recunoasca faptul ca el este tatal copilului , deoarece a intretinut relatii sexuale cu reclamanta .
Daca acest cineva introduce actiune de recunoastere a paternitatii , instanta o sa admita mai usor repetarea testelor de paternitate , avand in vedere faptul ca sunt doi tati , iar rezultatul testului ADN deja efectuat este posibil ca sa fie viciat , si este mai bine ca testul sa fie repetat ?
Problema nu e ca se gasi asta sa faca un copil , problema este ca mai sunt inca sase care sunt in diverse stari de inceput de graviditate , sau au simtome , si asta dupa ce i-a murit bunicul care a lasat ceva avere , avere pe care o administreaza el si care i-a revenit indirect .
:offtopic: Trebuie sa spun ca mi-e si frica sa mai ma impiedic pe strada sau la vreun chef ceva , pentru ca nici nu-mi pot da seama cum si pe ce o sa cad si ma pomenesc intr-o zi cu citatie la tribunal sa-mi recunosc progenitura sau progeniturile .
Cel mai recent răspuns:
ContSters79526 , utilizator
22:17, 14 Noiembrie 2009