Din prima casatorie am un copil si in urma partajului voluntar cu fostul sot am o casa. Daca ma recasatoresc iar viitorul sot are si el 1 copil este necesar sa intocmim un contract prenuptial pentru ca fiul meu sa fie unic mostenitor in cazul decesului meu ? ideea este ce trebuie facut ca fiul meu sa fie unic mostenitor al casei mele pe care o detin inaintea celei de-a doua casatorii. in cazul in care eu decedez si decedeaza si al doilea sot copilul sotului sa nu aiba drept la aceasta casa.
Pe timpul cat sunteti in viata, viitorul sot nu va avea nici un drept.
Daca doriti dvs neaparat, puteti incheia o conventie matrimoniala, dar asta nu inseamna ca viitorul sot isi va pierde dreptul la mostenirea dvs.
In calitate de sot supravietuitor, el va avea dreptul la 1/4. Copilului dvs. ii va reveni 3/4.
Ce puteti dvs sa faceti, este un act din timpul vietii, adica un contract de donatie sau de intretinere cu copilul dvs.
Deci ar fi mai bine sa fac in timpul vietii un contract de donatie al acestei case copilului meu ? Dupa decesul meu ii va ramane doar lui ? Va multumesc !
Da, dupa decesul dvs ii va ramane doar lui.
Facand acte din timpul vietii, la deces, imobilul nu va mai exista in parimoniul dvs.
Deci sotul nu va mai avea ce mosteni.
Va multumesc !
Primul sot a renuntat la tot ce am avut impreuna pentru a ramane copilului nostu.
De aceea ma vad datoare sa caut solutii sa-i ramana doar lui fara a avea surpriza de a aparea si alti mostenitori .
Pe de alta parte facand un act de donatie in timpul vietii catre fiul meu....el va deveni din acel moment ,,proprietarul casei''.....teoretic eu nu voi mai avea niciun drept.....daca nu voi pune si o clauza de intretinere....el o poate chiar si vinde .
Trebuie gandit cu atentie...........
Probleme cu casa
dodorel62
Eu m-am despartit de fosta sotie cu care am un copil major. Am achitat totul catre fosta sotie ,iar acum casa este pe numele meu. Eu m-am recasatorit si ... (vezi toată discuția)