avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de actiune pentru recuperare avans
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de actiune pentru recuperare avans

Buna ziua - as vrea sa stiu daca exista in termen maxim de actionare in judecata pentru recuperarea avansului platit pentru in apartament intr-un bloc nou prin antecontract semnat la notar acum 2 ani. Mentionez ca s-au semnat 2 acte aditionale la acest antecontract pentru prelungirea termenului de incheiere a contractului vanzare cumparare, ultimul fiind din data 30 Ianuarie 2018 cu valabilitate pana la sfarsitul lui Iulie 2018. Actele finale nu sunt insa gata si ar fi necesara semnarea unei noi prelungiri pana in primavera lui 2019 pe care urmeaza sa o incheiem pana la sfarsitul lunii decembrie 2018. Am inteles ca ar exista in termen de 3 ani pentru dreptul la actiune pentru recuperarea avansului in cazul in care vanzatorul nu poate realiza vanzarea-cumpararea. Este adevarat? De cand se scurg acesti 3 ani? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:19, 5 Decembrie 2018
Termenul de 3 ani curge de la data la care expira ultima prelungire a termenului convenita de parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu daca imi mai primesc avansul daca renunt la antecontract elenabanica elenabanica buna ziua, am incheiat un antecontract . in anteconstract este specificat ca pe data de 2 iunie ni se va \\"inmana\\" apartamentul daca nu este gata putem ... (vezi toată discuția)
Reziliere promisiune de vanzare-cumparare AnaRadu1 AnaRadu1 In data de 30.06.2019 mi-a expirat promisiunea de vanzare-cumparare, iar in data de 8.07.2019 am semnat prin act aditional prelungirea perioadei pana in ... (vezi toată discuția)
Intabulare drum de acces Cristian Cojocariu Cristian Cojocariu Buna dimineata. Am o problema din partea unui dezvoltator imobiliar in sensul ca : Am contractat un credit imobiliar ipotecar prin BCR la data de 7 ... (vezi toată discuția)