avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reziliere promisiune de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reziliere promisiune de vanzare-cumparare

In data de 30.06.2019 mi-a expirat promisiunea de vanzare-cumparare, iar in data de 8.07.2019 am semnat prin act aditional prelungirea perioadei pana in 30.11.2019. Cand am intrebat administratorul despre termenul real de finalizare, cu tot cu acte mi-a comunicat ca cel mai probabil va fi luna martie 2020, in conditiile in care imobilul trebuia finalizat la inceputul anului 2019.
Administratorul mi-a spus ca imi poate inapoia banii de avans daca nu mai pot astepta, dar cand i-am spus ca m-am decis pentru reziliere, nu a mai recunoscut si mi-a transmis telefonic ca voi primi banii doar daca nu o sa fie blocul gata la data de 30.11.2019.
Va rog sa-mi comunicati daca exista posibilitatea recuperarii avansului inainte si daca dezvoltatorul se poate folosi de anumite pasaje din contract pentru a nu-mi inapoia suma.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: AnaRadu1 , utilizator 09:45, 24 Septembrie 2019
Pt a va răspunde ar trebui să citim clauzele din contract,bineinteles ca dezvoltatorul se va prevala în acțiunile sale de conținutul acestor clauze.Nu aveti cum sa reziliati contractul la acest moment atat timp cat ati acceptat o prelungire a termenului stipulat inițial.
Prin act aditional "se modifica art... din antecontractul de vanzare-cumparare autentificat cu nr... care va avea urmatorul continut: Data stabilita de parti pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare este cel tarziu 30.11.19, termen luat in cunostinta, scadent si de decadere, nemaifiind necesara derularea niciunei proceduri in acest sens. Daca pana la implinirea termenul, promitenta vanzatoare nu finalizeaza construirea imobilului si astfel nu poate semna actul in forma autentica, va comunica acest lucru promitentului cumparator pana in termenul scadent, impreuna cu notificarea prelungirii de drept a termenului mentionat, beneficiind astfel de o perioada de gratie de 90 de zile in realizarea obligatiilor asumate, fara penalitati, raportal la faptul ca prezentul inscris priveste un bun viitor..."
cu mentiunea ca in contract e prevazut in Raspunderi contractuale ca la implinirea termenului vanzatorul are obligatia de a restitui avansul in termen de 20 de zile de la data scadenta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune semnata, dar dezvoltatorul nu poate livra apartamentul Dorel_25 Dorel_25 Buna seara, Ma aflu in situatia in care am semnat anul trecut cu un dezvoltator o promisiune de cumparare. Termenul de livrare al apartamentului in ... (vezi toată discuția)
Termen de livrare nerespectat Xtremlaur Xtremlaur Buna ziua! In baza unui contract de rezervare pentru un apartament nou, dezvoltatorul s-a angajat in a livra pana la 30.06.2019 imobilul. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Antecontact de vanzare cumparea violetabadea violetabadea Buna. Am si eu o intrebare: a mai avut cineva o actiune prin care vanzatorul sa fie obligat la plata dublului avansului dat de cumparator ca sanctiune a ... (vezi toată discuția)