avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Termen de livrare nerespectat
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Termen de livrare nerespectat

Buna ziua!
In baza unui contract de rezervare pentru un apartament nou, dezvoltatorul s-a angajat in a livra pana la 30.06.2019 imobilul. Mentionez ca obligatiile ce imi revin au fost indeplinite(plata avans).
In precontract este scris urmatorul paragraf: in cazul in care dezvoltatorul nu isi poate indeplini obligatia de vanzare din cauza nefinalizarii a lucrarilor, termenul de inchiere a contractului de vanzare-cumparare se prelungeste cu cel mult 60 de zile, printr-un act aditional al prezentului contract, semnat de ambele parti.

Mentionez ca nu am fost contactat pentru prelungirea contractului printr-un act aditional.

Ce imi recomandati sa fac? Tinand cont ca aceasta intarziere genereaza costuri suplimentare(chirie, transport)
Buna ziua,

Puteti si este indicat sa transmiteti o notificare dezvoltatorului prin care sa ii aduceti la cunostinta faptul ca s-a implinit termenul de finalizare a lucrarii, si eventual chiar sa il invitati in vederea incheierii actului aditional. In cuprinsul notificarii mentionati si de costurile suplimentare pe care le genereaza intarzierea in finalizarea lucrarilor.

In masura in care nici ulterior celor 60 de zile de prorogare a termenului lucrarea nu este finalizata, intervine alta discutie si este necesara studierea contractului de vanzare-cumparare. In principiu se poate solicita rezolutiune, penalitati si eventuala clauza penala (daca a fost introdusa in contract).

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de v-c - prelungire termen predare imobil fără act act adițional sofia-mariaM sofia-mariaM Bună ziua. Am o firma de construcții iar în 2017 am avut problema cu predarea unor case din cauza ca primăria M_a pus sa fac schimbare de PUZ după ce ... (vezi toată discuția)
Recuperare penalitati raluca225 raluca225 Buna ziua. Am semnat un antecontract pentru achizitia unui apartament in data de 07.05.2018 si am platit un avans de 15% din pretul apartamentului, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament - intarziere intabulare/ apartamentizare Clau SB Clau SB Buna ziua, Sunt in procesul de achizitionare a unui apartament intr-un imobil nou (in constructie). Am platit deja avansul de 50% din pretul ... (vezi toată discuția)