Buna ziua!
In baza unui contract de rezervare pentru un apartament nou, dezvoltatorul s-a angajat in a livra pana la 30.06.2019 imobilul. Mentionez ca obligatiile ce imi revin au fost indeplinite(plata avans).
In precontract este scris urmatorul paragraf: in cazul in care dezvoltatorul nu isi poate indeplini obligatia de vanzare din cauza nefinalizarii a lucrarilor, termenul de inchiere a contractului de vanzare-cumparare se prelungeste cu cel mult 60 de zile, printr-un act aditional al prezentului contract, semnat de ambele parti.
Mentionez ca nu am fost contactat pentru prelungirea contractului printr-un act aditional.
Ce imi recomandati sa fac? Tinand cont ca aceasta intarziere genereaza costuri suplimentare(chirie, transport)
Puteti si este indicat sa transmiteti o notificare dezvoltatorului prin care sa ii aduceti la cunostinta faptul ca s-a implinit termenul de finalizare a lucrarii, si eventual chiar sa il invitati in vederea incheierii actului aditional. In cuprinsul notificarii mentionati si de costurile suplimentare pe care le genereaza intarzierea in finalizarea lucrarilor.
In masura in care nici ulterior celor 60 de zile de prorogare a termenului lucrarea nu este finalizata, intervine alta discutie si este necesara studierea contractului de vanzare-cumparare. In principiu se poate solicita rezolutiune, penalitati si eventuala clauza penala (daca a fost introdusa in contract).