avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Expropriere
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Expropriere

Buna ziua,am mostenit impreuna cu sora mea un teren intravilan de 1 ha intr o localitate de langa un oras mare in Romania,ne au contacat preotul si un notar din localitate sa ne spupa ca primaria doreste sa construiasca o gradinita si un dispensar pe pamantul nostru si daca dorim sa il vindem la un pret foarte mic,in acest fel da facem bine la comunitate.Nu am fost de acord,intrebarea mea este:Ne poate expropria?au sanse sa ne ia terenul?care ar fi modalitatea in care noi ar trebui sa actionam nefiind de acord cu ei?
Cel mai recent răspuns: Manu P. , utilizator 18:28, 5 Decembrie 2018
Da, vă poate expropria (interesul public primează), dar trebuie să vă ofere și plătească prețul real al zonei (justă despăgubire). Evident că puteți contesta în instanță.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
adriandimitriu, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme proprietate pamant - rog ajutor urgent bellphegor bellphegor va rog spuneti-mi ce si cum sa fac am o mare problema cu un pamant intravilan intr-un oras din nordul tarii parintii mei au avut 0,64ha pamant intravilan , ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan argv argv Buna ziua, Detin un teren extravilan pe care as dori sa-l vand, intre timp am gasit si cumparator, acesta doreste sa construiasca pe teren, deci el trebuie ... (vezi toată discuția)
Problema cu anrp ( imobil expropriat ) Hamarsold1944 Hamarsold1944 Stramosii mei au fost expropriati de comunisti si li s-au dat ceva despagubiri derizorii, 1 leu/ mp, dar nu am niciun act care sa ateste aceste despagubiri. ... (vezi toată discuția)