avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare cota plata caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare cota plata caldura

Buna seara,
Acum cativa ani, s-a hotarat in urma unui tabel nominal cu semnaturi, ca cele 3 apartamente din totalul de 40 ale blocului care au montata centrala proprie, sa plateasca la caldura cota parte 30% (adica maxim).
De curand, am avut o Adunare Generala, la care au participat 25 din 40 de apartamente, si in care s-a hotarat reducerea acestei cote. Nu s-a mentionat in sedinta cu cat sa se reduca ci s-a hotarat ca fiecare dintre cei 3 sa faca o cerere catre Presedinte in care sa solicite reducerea acestei cote. In Sedinta de Comitet, s-a decis ca aceasta cota parte sa fie redusa la 15%. Va rog sa imi spuneti daca am procedat legal.
Multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:29, 14 Decembrie 2018
din experienta celor care au repartitoare, si unde se pot masura niste parametrii, partile comune, pe real, sunt intre 24 - 30%
Nu avem repartitoare. Vine factura de la Radet si se calculeza pe cota parte indiviza. Insa, voiam sa stiu legat de cota celor care au centrala si sunt debransati de la Radet. In prima faza, achitau 30%, iar acum am hotarat diminuarea acestei cote. Am procedat corect?
~ Conținut șters la cerere ~
Cele 3 apartamente au centrala proprie individuala si sunt debransate de la Radet. Sistemul de incalzire al blocului le strabate proprietatea comuna, atat prin spatiile comune, cat si prin tevile verticale din apartamentele lor. Din ce am citit pe net si pe acest forum, proprietarii care s-au debransat de la sistemul public de caldura au obligatia sa plateasca o cota parte din costurile cu incalzirea pentru ca toti proprietarii beneficiaza de incalzirea spatiilor comune.
Desi stiu ca legea s-a schimbat, am inteles ca inca nu s-au publicat normele de aplicare pentru Legea 196/2018, asa ca iata ce scrie in HG 1588/2007 (art.32) cu normele de aplicare a legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari (oricum, la data la care s-a hotarat ca acestia sa plateasca, era in vigoare aceasta lege):
(3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.


Inteleg ca aceasta cota se poate stabili intr-o adunare generala sau prin tabel nominal.
Asadar. repet intrebarea: e in regula ca am modificat acest procentaj prin procedura descrisa in primul mesaj?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
eX3nna1, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Cota de 30% sau 50% pentru apartamentele cu centrale... Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Am inteles ca in conformitate cu Ordinlu 343/2010, apartamentele cu centrala vor plati 30% cu derograe sau 50% din factura de energie termica. Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Factura mare caldura elenaulmeanu elenaulmeanu In blocul unde locuiesc, din 54 de apartamente au ramas doar 10 (printre care si eu)racordate la radet,restul si-au montat centrale proprii. La cererea ... (vezi toată discuția)