Cele 3 apartamente au centrala proprie individuala si sunt debransate de la Radet. Sistemul de incalzire al blocului le strabate proprietatea comuna, atat prin spatiile comune, cat si prin tevile verticale din apartamentele lor. Din ce am citit pe net si pe acest forum, proprietarii care s-au debransat de la sistemul public de caldura au obligatia sa plateasca o cota parte din costurile cu incalzirea pentru ca toti proprietarii beneficiaza de incalzirea spatiilor comune.
Desi stiu ca legea s-a schimbat, am inteles ca inca nu s-au publicat normele de aplicare pentru Legea 196/2018, asa ca iata ce scrie in HG 1588/2007 (art.32) cu normele de aplicare a legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari (oricum, la data la care s-a hotarat ca acestia sa plateasca, era in vigoare aceasta lege):
(3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.
Inteleg ca aceasta cota se poate stabili intr-o adunare generala sau prin tabel nominal.
Asadar. repet intrebarea: e in regula ca am modificat acest procentaj prin procedura descrisa in primul mesaj?