Buna seara! Băiatul meu in vârsta de 14 ani a practicat arte marțiale la un club din Focsani! Am semnat un contract de pregătire sportiva pe o perioada de 2ani pentru ca altfel nu il primea in club! Acest contract prevede faptul ca , chiar daca nu vine la antrenamente , trebuie sa plătesc cotizația lunară ! Copilul nu mai vrea sa practice artele marțiale de vrei 3 luni motivând ca nu se mai regăsește in acest sport, dar cotizația se plătește in continuare cu toate ca am notificat conducerea clubului asupra acestui lucru! Însă ei M-au amenințat ca ma dau in judecată daca nu plătesc cotizația lunară ! Ba chiar mi- au zis ca este ca un contract de telefonie mobila , in sensul ca ei stau la sala si imi așteaptă copilul sa vina la antrenamente! Menționez ca am încercat sa-l fac pe copil sa se răzgândească , dar refuza sa se ducă la antrenamente si mai am încă un an si 4 luni perioada contractuala cu acest club? Ma puteți ajuta cu un sfat , in sensul anulării contractului ? Poate fi considerată o clauza abuziva obligația plății cotizației lunare chiar daca copilul nu mai vrea sa se ducă la antrenamente?Va mulțumesc!
Buna seara,
Formulati notificarea in scris.
Dupa aceia nu mai platiti.
Nu va vor da in judecata dar daca va dau atunci invocati dreptul la reziliere a contractului dupa notificare.
Mie imi pare la o prima vedere ca ati obține castig de cauza in justitie.
Este însă mult de analizat în caz de proces.
Ca sa nu mai fiti obligati la plata trebuie să notificări rezilierea contractului deoarece în caz contrar actul juridic își produce efectele juridice.
Este bine sa stiti ca astfel de cazuri se analizează de avocat cu actul în fața pentru a se trage o concluzie mai clară tot asa cum se va desfășura si procesul.