Am încheiat un antecontract de mana pentru a vinde imobilul meu cu credit pe parcursul a 4 luni ,am fost vizitată de mai multe persoane de expert evaluator , de o persoana de la banca care a întocmit actele ,de un consultant in vânzări,tot al băncii. În acele 4 luni am mers periodic la banca sa vad daca se aproba dosarul si mi s-a spus că din punct de vedere al casei este aprobat .si ca mai trebuie acte de la cei care vor sa cumpere imobilul pentru venitul lor . Mi s-a spus că trebuie să eliberez casa cat mai repede ca sa mai faca cei de la banca poze pentru ca tot era împachetat si erau bagaje multe prin casa. Specific ca a fost pusă la vanzare la jumatate din pretul pietei deoarece mai necesita îmbunătatiri. Cumpărătorii ulterior mi -a spus că banca nu le aproba creditul si mi s-au dat termen pentru returnarea banilor. Antecontractul fiind facut ca in cazul cand banca nu le aproba creditul sa le returneze banii. Eu la momentul respectiv nu mai dețin acei bani . Cumpărătorii m-au amenințat că vor să-mi treacă la sarcini in cartea funciară pînă primesc banii înapoi. Eu sunt foarte supărată că am pierdut acest timp pentru ca imobilul putea fi vandut plus ca m -a pus pe drumuri sa -mi mut bagajele
Din punctul meu de vedere suma pe care ati primit-o ca si avans nu trebuie notata in cartea funciara ca si sarcina a imobilului. Care ar fi temeiul legal, din moment ce antecontractul nu mai este valabil? Intradevar, daca in anteocantract ati stipulat ca le veti restitui suma de bani pe care v-au inmanat-o, trebuie sa va conformati, deoarece in prezent ii retineti fara un temei legal.