avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nou nascut-concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nou nascut-concubinaj

Buna seara.Traim in concubinaj.As dori sa stiu ce drepturi are tatal daca asi recunoaste copilul, (adica al trece pe numele lui),sau daca nu al trece, ce dezavantaje ar fi, pt copil sau pt mama?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 00:41, 15 Noiembrie 2009
Daca tatal recunoaste copilul, are toate drepturile si obligatiile de parinte asupra copilului ca si dvs.Nu are importanta daca sunteti casatoriti sau nu.Dezavantaj pt dvs. ca veti avea nevoie de acordul tatalui la orice demers in legatura cu copilul.
Dar ganditi/va la copil si interesul si binele lui,are nevoie si de tata,atat in certificat cat si la o buna crestere si dezvoltare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele copilului lilu2014 lilu2014 Buna ziua, sunt necasatorita si urmeaza sa am un copil. Nu dorim sa facem nunta, iar copilul momentan am hotarat sa poarte numele tatalui. Ma intereseaza sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare paternitate dupa 5 ani manga manga ce implica schimbarea paternitatii unui copil nascut in interiorul unei casnicii, dar cu tata biologic diferit? ambii barbati, impreuna cu mama sunt de acord ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa depind de tatal copilului analisa18 analisa18 Buna ziua,nu sunt casatorita si in curand voi naste si doresc sa nu depind de tatal copilului care cu siguranta isi doreste sa il recunoasca numai din ... (vezi toată discuția)