avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriptie raspundere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriptie raspundere penala

Buna ziua,
Sunt cercetat intr-un dosar penal pentru o fapta din 2009. De-a lungul anilor dosarul s-a plimbat intre procuratura si bcco fiind audiat o data cam la un an, cate o intrebare cate o aducere la cunosinta. Am 2 incadrari si cea mai mare se pedepseste de la 2 -7 ani.
As vrea sa va intreb daca pot sa beneficiez de prescriptia raspunderii penale daca au trecut 9 ani de la fapta si eu inca sunt chemat la unele audieri.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 15:39, 6 Decembrie 2018

(4) Termenele prevăzute la art. 154, dacă au fost depăşite cu încă o dată, vor fi socotite îndeplinite oricâte întreruperi ar interveni.

Ceea ce practic inseamna ca dupa 16 ani intervine prescriptia speciala.

Alta chestie: de studiat care este legea mai favorabila, vechiul sau noul Cod Penal.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
tgeorgescu, utilizator
Iti multumesc pentru raspuns, dar nu sunt din zona juridica si crede-ma ca nu prea am inteles exact. poti sa imi detaliezi un pic, te rog frumos ?
Adica dupa 16 ani procurorii nu mai pot face nimic pe tema asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum droguri Cristi Dumitrescu Cristi Dumitrescu Buna ziua, am fost chemat la politia judeteana in judetul meu in calitate de martor in vederea consumului de droguri, acolo am fost audiat si am recunoscut ca ... (vezi toată discuția)
Termene de prescriptie dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, care sunt termenele de prescriptie in noul cod penal si cum se aplica acestea. Pentru o infractiune savarsita in anul 2008 ( inselaciune) si dosarul a ... (vezi toată discuția)
Legea penala mai favorabila FRD FRD As dori daca se poate sa primesc si eu un raspuns in ceea ce priveste urmatarea situatie.In anul 2012 am depus o plangere penala pentr-u o fapta de ... (vezi toată discuția)