avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare imobil

Bună ziua imobilul.unde locuiesc are un solicitant care cere acest imobil în baza legii 10/2001, dacă o sa devina proprietar cum mai e legea sa facă, știu ca înainte avea dreptul sa te mai tina 5 ani cu aceeași chirie care o plăteai la stat, sau sa îți dea alta locuință, dar acum cum mai e?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:39, 7 Decembrie 2018
Nu a existat niciodata obligatia ca noul proprietar sa ofere un imobil la schimb,se practica acest lucru cu ani in urma din diverse ratiuni,pt a vinde urgent imobilul etc.Puteti incerca sa contactati un av si sa formulati un proces pt a trage de timp solicitand aplicarea dispozitiilor oug 40/1999 si a legii 1o/2000 nu se stie niciodata.In ultimii ani instantele respingeau acest gen de solicitari odata pt ca ar fi injust ca un proprietar debosedat abuziv si lasat zeci de ani fara proprietatea sa sa mai fie obligat sa prelungeasca contractul cu inca 5 ani la un pret infim si in al doilea rand se considera ca ig 40 a avut un termen determinat in care isi se aplica.Discutia e lunga si tehnica mergeti la un av pt a va pregati din timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua locuiesc la curte cu chirie de60 ani am primit de ... CodreanuElena CodreanuElena Bună ziua, locuiesc La curte cu chirie de 60 ani. Am primit de la Administrația Fondului Imobiliar o înstiintare ca de la 1.02.2024 a incetat contractul de ... (vezi toată discuția)
Oug 40/1999 mai se aplica? pynu pynu Buna ziua tuturor, revin cu un subiect care probabil a mai fost discutat pe acest forum intr-o anumita masura si care am inca nelamuriri , recent am citit din ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere apartament acn acn Buna ziua, Locuim intr-un apartament pe care nu am reusit sa il cumparam deoarece dupa vreo 10 ani de judecata intre primarie si niste mostenitori de a saptea ... (vezi toată discuția)