avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua locuiesc La curte cu chirie de60 ani Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua locuiesc La curte cu chirie de60 ani Am primit de ...

Bună ziua, locuiesc La curte cu chirie de 60 ani. Am primit de la Administrația Fondului Imobiliar o înstiintare ca de la 1.02.2024 a incetat contractul de inchiriere cu acea instituție, cum ca se restituie în natura imobilul. în cazul asta cum rămâne ,rămân pe drumuri ?am vârsta 67 ani.
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2024
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 00:20, 10 Februarie 2024
4 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
În 60 de ani puteati strange ceva banuti ca sa va cumpărați o căsuța,,o garsoniera,etc.Pe vremea Cârmaciul Conducator numai cine nu dorea nu primea o casa iar după revoluție s au vândut cu.preturi modice.Probabill.ati fi avut și varianta sa cumpărați chiar imobilul in care locuiți cu chirie după 90..Din păcate dacă imobilul a fost restituit în natura fiind revendicat in baxa legii 1o
probabil ,Faaptul.ca ați locuit 60 de ani nu este un argument.A dispărut moda de acum 20,25 de ani când proprietarii ofereau sume importante de bani chiriașilor pt a evita un proces de evacuare care dura ani
Acum.o evacuare pe procedura speciala se judeca in câteva luni.Intetesati va la Primăria de sector despre locuințe sociale , se depune o documentație,va înregistrează pe o lista etc
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă situația imobilelor naționalizate ar fi fost reglementata după 90 imediat toată lumea ar fi avut de câștigat,atât proprietarii cât și chiriașii.S a creat atunci din motive electorale senzația ca cei care sunt chiriași nu vor fi deranjați niciodată,protejați etc.Din păcate pt dvs acum e prea târziu situația s a reglementat,dreptul de proprietate e aparat iar protecția pt chiriași e aproape 0 deoarece nr acestora e infim..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriasi wanna1981 wanna1981 Cum pot sa evacuez o persoana care locuieste intr-un imobil nationalizat avand in vedere ca acum 2 ani am intrat in posesia apartamentului. Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Casa nationalizata Madalin M Madalin M Buna ziua, Am citit legea 112/1995 dar nu am reusit sa imi dau seama concret despre procedura prin care cineva poate achizitiona o casa nationalizata. Ca sa ... (vezi toată discuția)
Proces retrocedare dupa aparitia legii 1/2009 adriana-de adriana-de Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Am mostenit o casa veche in Bucuresti (costruita in 1920) de la matusa tatalui meu. A fost notificata in 1997 la ... (vezi toată discuția)