avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere pt camera ce reprezinta cota din apartament!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere pt camera ce reprezinta cota din apartament!

Ideea este urmatoarea! Sotul meu detine 3/8 dintr-un apartament ,impreuna cu mama lui care detine 5/8. El este certat cu mama lui,nu mai vrea sa aiba nici o legatura cu ea, iar ea isi cauta chirias pentru a doua camera(apartamentul fiind de 2 camere). Legal sotul meu poate dobandi in instanta o chirie lunara pentru cota lui din apartament ( presupunand ca sta un chirias acolo sau in caz ca nu sta sa primeasca banii de la mama lui pentru ca ea ii foloseste si cota lui din apartament , el neavand acces acolo)??
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:29, 15 Noiembrie 2009
Maam nefiind proprietar exclusiv nu poate inchiria in mod legal o camera.Daca face acest lucru si toul dv are dreptul la 3/8 din chirie conform partii sale ereditare din apartament

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi si proprietari presedinteleQ presedinteleQ #-oSunt chirias de un an de zile. Proprietarul apartamentului la care platesc chirie incaseaza de la mine si suma de bani pe intretinere,numai ca banii mei nu ... (vezi toată discuția)
Dreptul succesoral adison adison Dupa decesul tatalui meu, si impartirea masei succesorale intre mama si 2 copii, mi-a revenit o cota parte de 3/8 dintr-un ap cu 4 camere. Eu impreuna cu sotia ... (vezi toată discuția)
Impozit pe proprietate! LeeAna LeeAna Sotul detine 3/8 dintr-un apartament,iar mama lui 5/8. Presupunand ca ne cumparam noi un apartament al nostru , impozitul cum il platim?Se considera a fi ... (vezi toată discuția)