avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sindicat

o celula sindicala care a avut nr. de membrii admis de lege, are in prezent numai 6 membri de sindicat.
cei care s-au retras doresc sa stie cum se poate legal sa ceara desfiintarea acestei celule, care nu ii mai reprezinta.
cea care se auto intituleaza presedinta de sindicat refuza sa faca acest lucru.
multumesc
Cel mai recent răspuns: maria mateias , utilizator 12:54, 15 Noiembrie 2009
Nr. de membrii necesar constituirii unei org.sindicale este de min.15.
Celula de care vorbiti este o grupa in cadrul acelei organizatii sindicale. Modul de organizare al organizatiei, pe grupe/celule/nuclee, nu se regaseste in lege fiind stabilite prin statutele proprii. Cei care s-au retras si nu mai sunt membrii de sindicat nu pot pot intervenii in modul de organizare al respectivei organizatii. Vezi Legea 54/2003-legea sindicatelor.
multumesc pentru raspuns. ideea este ca aceasta "celula" nu face parte din nicio organizatie "adevarata" ea a avut mai multi membri de sindicat dar din cauza presedintei care promitea multe dar facea ingrozitor de putin, oamenii s-au retras.
aberatiile din promisiuni mi-au ridicat si mie de la inceput semne de intrebare, apoi faptul ca din organizatie mai faceau parte - practic oameni fara serviciu, fosti angajati, sau someri.
de la toti - inclusiv cei ce stateau acasa - a incasat lunar si fara a fi consemnati undeva, bani pentru cotizatii. acum fostii membrii vor sa se asigure ca "celula" se desfiinteaza pentru a nu mai fi pacaliti si altii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipuri de sindicat arhontele arhontele Cate tipuri de sindicat exista? 1.Sindicate cu personalitate juridica. 2.Sindicate reprezentative. 3.Sindicat simplu fara personalitate juridica si ... (vezi toată discuția)
Reprezentare sindicala in instanta ? enco enco In ce masura poate o federatie sindicala sa se implice in reprezentarea in instanta a unui membru de sindicat al unui sindicat component? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Reorganizare sindicat platon_mirella platon_mirella Daca o societate este in insolventa, iar lichidatorul a disponibilizat aproape toti salariatii, acestia mai au dreptul la reorganizarea sindicatului? Mentionez ... (vezi toată discuția)