avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama a făcut un act de vânzare-cumpărare cu clauză ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama a făcut un act de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere pentru un teren, pe care între timp s-a construit o casă, dar cumpărătorul nu își îndeplinește nicio obligație. Mai poate fi atacat acel act?

buna seara!ma poate ajuta un avocat cu un sfat?mama mea a facut in 1994 un act de vanzare cumparare catre o persoana,a unui teren de 400mp arabil, cu clauza de intretinere,cumparatorul devenind proprietar de drept,iar la decesul mamei sa devina proprietar de fapt.(sau si de fapt).Clauza de intretinere era cu asigurare locuinta,hrana,medicamente,imbracaminte si strictul necesar iar la deces sa se ocupe de toate cheltuielile de inmormantare si restul.Pana la data de azi,nu s-a indeplinit niciuna din aceste conditii.In prezent,mama este internata intr-un camin de batrani deoarece are alzheimer si dementa,eu ca fiica am devenit tutorele dansei,dar cheltuielile cu cazarea si medicamentele dansei depasesc dublul pensiei pe care o incaseaza,astfel ca eu cheltuiesc in plus mai mult de jumatate din costurile la camin.In momentul de fata,mai poate fi atacat acel act de vanzare cumparare?mai pot cere drepturile mamei undeva?Deocamdata nu am incercat sa contactez familia respectiva in acest sens,nu stiu daca dupa atata timp,se mai poate face ceva.Pe terenul respectiv s-a construit o casa,nu stiu daca trebuia sa i se ceara mamei vreun acord pentru aceasta,dar problema mea este ca nu mai fac fata cheltuielilor ocazionate de internarea mamei mele.,iar acasa ,in apartamentul pe care il detinem nu o pot tine,deoarece nu o pot lasa nici o clipa singura,iar eu mai si lucrez.Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: stefan1957 , utilizator 01:21, 20 Decembrie 2018
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Luati legatura cu un avocat si solicitati rezilierea contractului in instanta pentru neindeplinirea conditiilor impuse.
Aveti mari sanse de reusita.
Discutati inainte cu un avocat pentru ca dosarul este destul de complicat.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este o speță simplă pe plan probațional, însă diligențele unui avocat bun v-ar folosi pentru a obține rezilierea contractului menționat pentru neîndeplinirea obligațiilor,
Eu nu vad lucrurile atat de simple. Daca mama sta in alta parte si pe teren e o casa, probabil se poate usor dovedi ca dv. o intretineti si nu intretinatorul din contract. Totusi, existenta casei ope teren poate fi o problema, ar trebui despagubit proprietarul.
Eu spun sa nu mergeti direct in instanta, mai degraba incercati o negociere cu cumparatorul, asa macar poate cu niste cheltuieli minime ajungeti sa va ajute cu cheltuielile mamei.
multumesc!
AM VORBIT CU CUMPARATORUL.sPUNE CA NU ARE POSIBILITATEA SA MA AJUTE CU NICI O SUMA,SA IL DAU IN JUDECATA.

Alte discuții în legătură

Pentru bani, isi vrea mama moarta... carmen silva carmen silva buna ziua, scriu pentru cazul unei prietene. sunt doi frati: frate si sora... Apartamentul in care locuieste mama lor, a fost cumparat de mama pe numele ... (vezi toată discuția)
contract vanzare cu clauza de intretinere ancaghiciu ancaghiciu O doamna in varsta a cedat nepotului de sora, sub forma unui contract de vanzare cu clauza de intretinere, terenul cu casa batraneasca proprietatea dansei. ... (vezi toată discuția)
Posibilitate atacare testament dirina2 dirina2 Buna seara, Suntem doi frati iar mama noastra s-a despartit in fapt de tatal nostru, cand eram copii si a plecat in alta localitate. Am locuit cu mama in casa ... (vezi toată discuția)