avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cu clauza de intretinere

O doamna in varsta a cedat nepotului de sora, sub forma unui contract de vanzare cu clauza de intretinere, terenul cu casa batraneasca proprietatea dansei. Ulterior, nepotul a construit, sub forma de extindere, o vila pe terenul respectiv(pastrand anumite elemente din cladirea veche). Dupa o perioada, nepotul si familia lui au inceput sa se poarte din ce in ce mai urat cu batrana, facandu-i viata aproape imposibila, cautandu-i nod in papura pentru orice. Se poate rezilia acest contract? Poate fi obligat nepotul sa-si respecte clauza?
Cel mai recent răspuns: exit vs exit , utilizator 23:07, 17 Septembrie 2010
da, doamna poate face actiune in instanta de reziliere a contractului.
Da, poate fi, fie obligat sa-si respecte obligatiile, fie daca nu vrea, atunci sa se rezilieze contractul.

Doar ca in cazul rezilierii, va apare o diferenta de valoare....intre ce i s-a vandut, si "vila"....
Multumesc de raspuns. Ma puteti informa in ce mod s-ar putea realiza obligarea nepotului la o comportare umana? Doamna in cauza are 81 de ani, are pensie(din care, pana de curand, aprox.800 lei ii dadea in casa). Multumesc anticipat
Contractul nu se poate rezilia, pt. ca este un contract cu executare uno ictu - se poate cere rezolutiunea contractului de vanzare - cumparare cu clauza de intretinere, daca nu cumva este un contract de intretinere ( ati calificat contractul ca fiind unul de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere dvs sau un avocat?)

Eu cred ca inainte de a cere solutii, tb. sa apelati la un avocat pt. a stabili premisele corecte.

Se pot solicita ambele : executarea clauzei de intretinere sau rezolutiunea contractului pt. neindeplinirea obl.de intretinere ( dar faptul ca persoanei in cauza i se cauta nod in papura nu inseamna neaparat ca s-a incalcat obligatia de intretinere, care vizeaza in principal acordarea de hrana, medicamente etc.)
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
exit vs exit, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere lilicrin lilicrin Cum se poate rezilia/anula un act sub semnatura privata? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Urgent! se poate anula un contract v-c cu clauza daca ambele parti sunt de acord, fara proces? cool_girl_em cool_girl_em noi soti si femeia batrana care am incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere nu mai vrem sa respectam clauzele, vrem intr-un fel pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract de v-c imobil bogb bogb Buna ziua, Anul trecut am incheiat un contract de v-c imobil nou in calitate de promitent cumparator pt care am dat un avans de 25%. Principalele obligatii ... (vezi toată discuția)