avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... După divorț, am rămas împreună de dragul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

După divorț, am rămas împreună de dragul copilului și am construit o casă pe care am amenajat-o din banii mei. Fostul soț a trecut-o pe numele lui, cum o pot trece doar pe numele meu?

Buna seara!Problema mea este urmatoarea:Eu sunt divortata din 2012 dar dupa divort am ramas impreuna pentru copil,mai mult am construit o casa impreuna care am amenajat-o eu,din banii mei munciti in strainatate dar fostul meu sot a trecut toata casa pe numele lui si eu doresc acum sa o trec pe numele meu!Mentionez ca el are doi copii dintr-o casatoarie anterioara iar noi doi avem un baiat!In cazul in care el moare primul,eu nu doresc sa dau parte copiilor sai,el a lasat fostei sotii un apartament complect mobilat si utilat pt copii sai,eu vreau ca intr-o zi sa ma trezesc in strada deorece nu sunt si eu trecuta pe casa ca proprietar!Va rog sa imi spuneti ce pot face in aceasta situatie?Si in momentul de fata eu lucrez afara de 7 ani!Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 15:21, 10 Decembrie 2018
Buna seara,
Pai mergeti cu fostul la notar si intocmiti un act de vanzare cumparare pe numele dumneavoastra.
In caz contrar, in cazul decesului domnului inaintea dumneavoastra, toata casa ramane copiilor (toti 3) dumneavoastra ne avand nimic.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ce doriti dvs, dar e f important ce doreste el, fostul sot, pt ca din pacate, din acte, rezulta ca e bunul LUI.
Dacă fostul soț nu vrea să va dea nimic, nu aveti ce face.
Pai in cazul in care fostul sot nu doreste sa facem un act prin care sa fiu si eu proprietar,mai este o alta cale....partajul!Pot sa inaintez o cauza in tribunal pt partaj,eu am toate facturile cu bunuri cumparate de mine pe numele meu,in plus chitante ca i-am trimis o gramada de bani din strainatate!Va multumesc pt opinie!

raluk0207 a scris:

Dacă fostul soț nu vrea să va dea nimic, nu aveti ce face.

Fostul sot imi spune mereu ca oricum casa imi va ramine mie dar sunt doar vorbe,cind aduc discutia sa mergem la un notar sa facem o hartie prin care sa
fiu trecuta pe proprietate,gaseste scuze!Eu vreau sa ma asigur ca intr-o zi,dupa atitia ani de munca si bani investiti in casa,sa nu ajung in strada si atunci cred ca unicul lucru pe cre pot sa-l fac sa inaintez in istanta o cauza de partaj!
raluk0207 a scris:

Dacă fostul soț nu vrea să va dea nimic, nu aveti ce face.

Alte discuții în legătură

Actiune in pretentii concubinaj ContSters291337 ContSters291337 Buna ziua! va rog daca se poate niste raspunsuri pt care multumesc anticipat: Am fost in concubinaj cu actualul sot timp de14 luni.Dupa 6 luni de concubinaj am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.! suntem 4 mostenitori. bunurile sunt ale soțului ... Claudia Ioana Claudia Ioana Bună ziua.! Suntem 4 mostenitori. Bunurile sunt ale soțului primite moștenire de la părinții lui. Noi (eu, soțul și copilul nostru minor în prezent) am ... (vezi toată discuția)
Lmpartire teren intre soti iliescuelena iliescuelena Buna ziua, in mare : doi soti avand doi copii se despart , legal cu divort, dupa 10 ani de convietuire separata ; partajul copiilor s-a facut , dar partajul ... (vezi toată discuția)