avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute

Am un teren prin donație, pe el este creata o servitute de trecere pietonala conform înțelegerii cu proprietarul inițial al terenului alăturat, ambele primite prin donație de la autorii comuni, desi terenul are latime 4 m datorita instalației de gaze are deschidere 3 m. Lotul care are acest drept de servitute a trecut la alt proprietar. Servitutea este notata la cartea funciara dat noul proprietar vrea modificarea ca sa fie si servitute auto.
Cum peste aceste aspecte ar putea trece instanță !
Cel mai recent răspuns: Torcea , utilizator 16:18, 10 Decembrie 2018
Buna ziua,
Ar trebui sa justifice si sa motiveze aceasta solicitare.
Ar motiva ca nu au înțeles sensul servitutiei de trecere existenta la data cumpărării si faptul ca exista o distanta de 20 m de la poarta pana la proprietate si chiar daca se strica aleea de beton cu utilajele vor sa construiască pe cei 200 mp...
Am expus motivarea părții.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Ar trebui sa justifice si sa motiveze aceasta solicitare.

Trebuie vazuta formularea servitutii, ce acte au stat la baza actului, pecum si motivatia de ce nu poate merge 20 de metri pe jos... Trebuie vazuta deschiderea, ce alte variante ar fi, cum arata terenul in acte, in fapt.
Terenul este drept, deschiderea la strada in acte 4 m in realitate 3 m datorat contorului de gaze.
Lungimea de 20 m ar apărea un impediment pentru cantitate de materiale, așa se pare si pur si simplu ca așa doresc o servitute si cu acces auto, peste pietonal stabilit la înțelegerea părților când au primit terenurile donate.

Alte discuții în legătură

Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)
Ce latime trebuie sa aiba drumul de servitute ? ContSters55112 ContSters55112 Detin un teren cu deschiderea de 28 m si lungimea de aprox. 150 m. As vrea ca partea din spate sa o parcelez pentru vanzare, dar nu stiu ce latime minima ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului cu drumul de servitute nou constituit e necesar? tractor tractor Mi-am cumparat un teren la munte ca sa construiesc o casa de vacanta. Vecinul de alaturi care avea o curte foarte mare a constituit pe langa proprietatea mea ... (vezi toată discuția)