Am un teren prin donație, pe el este creata o servitute de trecere pietonala conform înțelegerii cu proprietarul inițial al terenului alăturat, ambele primite prin donație de la autorii comuni, desi terenul are latime 4 m datorita instalației de gaze are deschidere 3 m. Lotul care are acest drept de servitute a trecut la alt proprietar. Servitutea este notata la cartea funciara dat noul proprietar vrea modificarea ca sa fie si servitute auto.
Cum peste aceste aspecte ar putea trece instanță !
Ar motiva ca nu au înțeles sensul servitutiei de trecere existenta la data cumpărării si faptul ca exista o distanta de 20 m de la poarta pana la proprietate si chiar daca se strica aleea de beton cu utilajele vor sa construiască pe cei 200 mp...
Trebuie vazuta formularea servitutii, ce acte au stat la baza actului, pecum si motivatia de ce nu poate merge 20 de metri pe jos... Trebuie vazuta deschiderea, ce alte variante ar fi, cum arata terenul in acte, in fapt.
Terenul este drept, deschiderea la strada in acte 4 m in realitate 3 m datorat contorului de gaze.
Lungimea de 20 m ar apărea un impediment pentru cantitate de materiale, așa se pare si pur si simplu ca așa doresc o servitute si cu acces auto, peste pietonal stabilit la înțelegerea părților când au primit terenurile donate.