avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute

Am un teren prin donație, pe el este creata o servitute de trecere pietonala conform înțelegerii cu proprietarul inițial al terenului alăturat, ambele primite prin donație de la autorii comuni, desi terenul are latime 4 m datorita instalației de gaze are deschidere 3 m. Lotul care are acest drept de servitute a trecut la alt proprietar. Servitutea este notata la cartea funciara dat noul proprietar vrea modificarea ca sa fie si servitute auto.
Cum peste aceste aspecte ar putea trece instanță !
Cel mai recent răspuns: Torcea , utilizator 16:18, 10 Decembrie 2018
E dificil de inteles asa, apar mereu alte si alte intrebari. Ba servitutea e notata in CF, ba e verbala...
Sunt doua variante, ori mergeti la un avocat si intelegeti situatia, eventual ii instiintati de ce stau lucrurile asa si nu altfel, ii notificati, in functie de ce varianta va este compatibila ori asteptati sa faca ei prima miscare, cum doriti. In opinia mea, e mai bine sa treaca timpul daca sunteti macar informati, dar alegerea e a fiecaruia.
Da.
Terenul a fost cumparat de o terță persoană de la proprietarul inițial cu servitute de trecere pietonală, acceptul fiind însuși actul de vânzare --cumpărare, servitute pe o suprafața de 4 m lățime si cei 20 m pana la proprietate, terenul fiind drept, cu instalații de gaze la strada care reduc lățimea cu 1 m.
Dorinta cumpărătorului sa i se permită si acces auto fiind un aspect pe care a fost convins i ca il vor modifica după cumpărare.

Liliana Gradinaru a scris:

E dificil de inteles asa, apar mereu alte si alte intrebari. Ba servitutea e notata in CF, ba e verbala...
Sunt doua variante, ori mergeti la un avocat si intelegeti situatia, eventual ii instiintati de ce stau lucrurile asa si nu altfel, ii notificati, in functie de ce varianta va este compatibila ori asteptati sa faca ei prima miscare, cum doriti. In opinia mea, e mai bine sa treaca timpul daca sunteti macar informati, dar alegerea e a fiecaruia.

Eu vad risc de admitere luand in calcul doar latimea drumului si lungimea lui. In rest, nu stiu, nu am date.
Cum va spuneam, mergeti sa va informati sau sperati ca nu vor face niciun demers juridic. Nu asteptati sa faca un demers juridic ar fi parerea mea, ca o punere in intarziere inseamna cheltuieli de judecata si daca abia primiti actiunea si ar fi pacat sa platiti cine stie cat. Totusi, daca mizati pe noroc, poate merge. Nu am sa va dau informatii suplimentare in lipsa actelor si povestii.
Deduc ca peste faptul ca la CF este notata servitute pietonala, actul de vânzare cumpărare al terței persoane cuprinde acest aspect, o instanță poate modifica servitutea in pietonala si auto....
Dreptul de proprietate ...se pare ca poate fi modificat.
Alte aspecte peste cele relatate mai sus nu sunt.

Liliana Gradinaru a scris:

Eu vad risc de admitere luand in calcul doar latimea drumului si lungimea lui. In rest, nu stiu, nu am date.
Cum va spuneam, mergeti sa va informati sau sperati ca nu vor face niciun demers juridic. Nu asteptati sa faca un demers juridic ar fi parerea mea, ca o punere in intarziere inseamna cheltuieli de judecata si daca abia primiti actiunea si ar fi pacat sa platiti cine stie cat. Totusi, daca mizati pe noroc, poate merge. Nu am sa va dau informatii suplimentare in lipsa actelor si povestii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)
Ce latime trebuie sa aiba drumul de servitute ? ContSters55112 ContSters55112 Detin un teren cu deschiderea de 28 m si lungimea de aprox. 150 m. As vrea ca partea din spate sa o parcelez pentru vanzare, dar nu stiu ce latime minima ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului cu drumul de servitute nou constituit e necesar? tractor tractor Mi-am cumparat un teren la munte ca sa construiesc o casa de vacanta. Vecinul de alaturi care avea o curte foarte mare a constituit pe langa proprietatea mea ... (vezi toată discuția)