avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Firma de despăgubiri care m-a reprezentat după un ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Firma de despăgubiri care m-a reprezentat după un accident a încasat atât comisionul cât și alte cheltuieli, inclusiv cele de judecată, pe care noi le-am suportat. Este normal așa ceva?

Buna ziua,in urma unui accident rutier fiind victima am incheiat un contract cu o firma de despaguburi iar acu procesul s-a incheiat iar dansii pe langa comisionul de 33 % stimulat in contract si-au mai retras din valoarea banilor si alte cheltuieli pentru care nu am primit nici un document justificativ,si cheltuieli de judecata in conditiile in care noi am castigat procesul si cheltuielile de judecata au fost suportate de catre partea reclamanta..Este normal acest lucru,ce se poate face in aceasta situatie..va multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 17:33, 10 Decembrie 2018
Daca nu ati achitat cheltuieli de judecata si ei au depus o factura si chitanta ca si cum le-ati fi achitat, ar trebui ca acele cheltuieli sa va revina dvs.... depinde ce scrie in contract.... si cum i-ati imputernicit sa primeasca banii in numele dvs....
Pai avocatul partii reclamante mi-a spus ca ei au platit cheltuielile de judecata ...eu am fost sunata si anuntata doar cu privire la suma livrata de catre ei in contul meu...in concluzie eu au ramas cu mai mult de 50% din bani si eu ramas cu suferinta ...vrei sa stiu unde ma pot interesa cu privire la cheltuielile de judecata suportate sa stiu ce am de facut pe mai departe
~ Conținut șters la cerere ~
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când apelați la astfel de firme, ar trebui să vă gândiți, în primul rând, la următorul aspect:

„Exercitarea, fără drept, a oricărei activități specifice profesiei de avocat constituie infracțiune și se pedepsește potrivit legii penale”. (art. 25 alin. 2 din Legea 51/1995)

Sunteți sigur că ați apelat la una din formele de exercitare a profesiei de avocat?
Acestea sunt: cabinete individuale, cabinete asociate, societăți civile profesionale sau societăți profesionale cu răspundere limitată.

Mira-m-aș, dar întreb ....

Dacă da, atunci ați putea discuta cu ei problema.
Dacă nu, (dacă ați apelat la vreun SRL de te miri ce) atunci nici n-ar trebui să vă mai întrebați „dacă este normal așa ceva”. (cam ce vă așteptați să mai fie normal, după ...anormal?)

Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
romascanu, moderator
Din pacate, nu stim cat de legal e acel contract, cum spunea colega mai sus. Nu stim ce a zis hotararea, nu stim cine ce a platit, nu s-a inteles clar in ce cont etc.
Ar trebui vazute actele, dar pentru asta aveti nevoie de asistenta juridica. Puteti incerca sa cititi dv. actele sa vedeti daca intelegeti ceva din ele, sa le descurcati putin...

Alte discuții în legătură

Contractele de asistenta ale stagiarilor anamaria2014 anamaria2014 Va rog din suflet lamuriti-ma si pe mine cum sa procedez pt ca din pacate nu primesc raspunsuri de nicaieri. Sunt avocat stagiar colaborator iar prin ... (vezi toată discuția)
Avocat colaborator - clientela proprie Oanamares Oanamares Buna ziua! Dupa ce am citit si am interpretat cu atentie controversatul Art 205' din Statutul profesiei de avocat am constatata ca avocatii ... (vezi toată discuția)
Consilierul juridic in cadrul unui cabinet de avocat ContSters40598 ContSters40598 Concret, cum poate colabora consilierul juridic cu un avocat? Ce poate el face in cadrul cabinetului de avocat? Cum va colabora cu avocatul? Cum va fi ... (vezi toată discuția)