avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avem un angajat care a făcut, din neglijență, o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avem un angajat care a făcut, din neglijență, o pagubă de aproximativ 1000 de lei. Cum putem recupera suma pe cale legală?

Am o nelamurire, avem un angajat ce a facut din neglijenta o paguba firmei de aprox 1000 lei. Angajatul isi recunoaste vina, cum putem recupera pe cale legala acesti bani? Care este procedura legala de a incasa banii?
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 10 Decembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
ITM-ul v-a sanctionat degeaba ... retinerea fara existenta unei hotarari judecatoresti nu este sanctionata in Codul Muncii ca si contraventie, iar art.254 C.mun. este destul de clar in ceea ce priveste acordul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil. Ce au invocat ei este ca in art 254 nu se specifica , ca trebuie recuperata prin statul de plata. se poate face acord intre societate si angajat prin care angajatul se obliga sa plateasca conform unor termeni, paguba produsa. ITM a invocat art 169 care spune clar ca nici o retinere nu poate fi oprita salariatului decat cele prevazute de lege prin hotarare judecatoreasca si anume art 169 alin.2

Cornel Vasile a scris:

ITM-ul v-a sanctionat degeaba ... retinerea fara existenta unei hotarari judecatoresti nu este sanctionata in Codul Muncii ca si contraventie, iar art.254 C.mun. este destul de clar in ceea ce priveste acordul.

acest răspuns util
Am inteles ce spune ITM-ul, dar retinerile unde fac ? ... nu pe statul de plata ?
acest răspuns util
D.p.d.v. al lor trebuie facuta o conventie intre angajator si angajat prin care angajatul se obliga sa plateasca in transe aceasta pagura la caseria unitatii sau prin transfert bancar la o anumita data si conform prevederilor legale a acelei conventii.
acest răspuns util
Este corect ce spun acestia .. chiar doctrina juridica este in acest sens, dar pana la sanctionare este distanta mare ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri salariati Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua La societatea la care lucrez, un salariat a distrus un retroproiector. Acesta a recunoscut fapta si este dispus sa plateasca valoarea lui. S-a ... (vezi toată discuția)
Oprire pe diurna BENIAMINMUNTEAN BENIAMINMUNTEAN AM PRIMIT AMENDA PENTRU ROVINIETA .,DATORITA ACESTUI FAPT MI-SA RETINUT DIURNA DE 1100 E PE LUNA APRILIE .ESTE LEGAL? DACA NU CUM POT SA-I RECUPEREZ ? ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu sume necuvenite IrinaAlexandra01 IrinaAlexandra01 Buna ziua, In cazul in care s-au dat bani in plus la salarii, angajatii au observat acest lucru, dar nu au spus nimic, au cheltuit banii, se pot face retineri ... (vezi toată discuția)