avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil retinut de catre bunici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil retinut de catre bunici

Buna ziua am si eu o întrebare si poate reusiti sa ma indrumati si pe mine. Pe data de 13 iulie concubina mea cu care am doi copii un băiat de doi ani si o fetită de patru ani ascultând la sfaturile unor membri din familia ei mia lăsat băiatul care era pe numele meu luând doar fetită care la momentul respectiv era doar pe numele ei si a plecat in franta dupa aproximativ o luna de zile ea cautanduma din nou spunandumi ca a gresit etc si ca siar dori sa be impacam dupa mai multe discutii am decis sa incercam din nou. In luna septembrie ea a trebuit sa vina in romania datorita unor probleme de sănătate intelegandu-se cu parintii ei ca fetită sa vina si ea ulterior in aproximativ doua săptămâni dupa ce ea ajunge in romania. Dupa ce ea a ajuns in romania parintii ei au inceput cu amenintari precum ca nu o sa ne mai aducă fetită in romania niciodată si chiar daca noi ne ducem dupa ea acolo nu o sa ne lase sa o luam etc. Intre timp am trecut fetită pe numele meu si iam stabilit domiciul la mine. Am fost cu concubina mea sa depunem plângere la politie am sunat la ambasada etc... Va rog frumos ajutatima indrumatima ce mai trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:51, 7 Decembrie 2018
Daca nu va da copilul trebuie proces si sa executați hotărârea.
În ce țară locuia statornic minorul?
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cum i ați stabilit domiciliul la Dvs? Prin Sentința de judecată ???
Dacă nu i prin sentința - atunci trebuie sa va adresați instanței de judecată și este indicat sa aveți un avocat
Daca aveti hotarare o puneti in executare, daca nu instanta competenta este cea din strainatate.


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca nu va da copilul trebuie proces si sa executați hotărârea.
În ce țară locuia statornic minorul?

Romania
De comun acord cu concubina mea in fata starii civile atunci când iam făcut si recunoasterea si am trecuto pe numele pe fetită. Am mers cu concubina mea la un notar pentru o declaratie de recunoastere parentala ea a recunoscut ca fetită este a mea si a fost de acord ca sa imi poarte numele dupa aceea am mers la starea civila si iam stabilit domiciliul la adresa mea din buletin

avocatmaria a scris:

Cum i ați stabilit domiciliul la Dvs? Prin Sentința de judecată ???
Dacă nu i prin sentința - atunci trebuie sa va adresați instanței de judecată și este indicat sa aveți un avocat

Alte discuții în legătură

Bună seara!În cu aproximativ 4 ani de zile,fosta soție a părăsit domiciul ... Liviu174 Liviu174 Bună seara!În cu aproximativ,fosta soție a părăsit domiciul conjugal si băiatul meu a rămas în grija si întreținerea mea,în 7 martie împlinește 9 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. o situație mai delicată. am început toate formalitățile ... Michel67 Michel67 Bună ziua. O situație mai delicată. Am început toate formalitățile legale pentru exercitarea autorității părintești și stabilirea domiciliului ... (vezi toată discuția)
Recunoastere sentinta spania pentru a reface actele copilului neculai29 neculai29 Buna ziua Pentru a obtine custodia copilulu meu si pentru anumiti factori, judecatorul a hotarat ca eu sa castig custodia unica a fiului meu pe cale ... (vezi toată discuția)