avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Angajatorul îmi plătește toate contribuțiile la ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Angajatorul îmi plătește toate contribuțiile la stat?

Din luna 2018 lucrez la o firmä de confecți din Pitești cu sediul firmei în Petrești și nu pot afla dacă angajatorul îmi plătește toate dările la stat.Am fost la CAS Argeș să cer vechimea si la acest patron nu figurez .Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 00:08, 8 Decembrie 2018
Pe contractul dvs individual de munca ce scrie? Salariu net sau salariu brut?
Interesa-ti-va si la ITM, este posibil ca angajatorul dvs sa nu fi inregistrat in Revisal contractul dvs individual de munca.
Pe de alta parte... pe fluturasul de salariu nu figureaza toate retinerile, taxele, contributiile?
Pe seful dvs l-ati intrebat?
CAS se plateste numai la casa de pensii.
Daca aveti timp sa aflati si informatii suplimentare, puteti sa va interesati la administratia finanaciara daca dvs figurati cu veniturile pe care le castigati de la acest patron. In felul acesta va dati seama daca el a inregistrat contractul spre a fi impozitat/taxat
1.Nu e treaba dvs daca angajatorul plateste sau nu contributiile la stat . Nu va afecteaza pe dvs cu nimic daca el nu plateste.
2.Pe dvs va intereseaza sa aveti contract de munca. Iar pentru a afla asta cel mai simplu este in felul urmator:
Va creati un cont pe Spatiul Privat Virtual pe pagina ANAF si vedeti acolo tot. Dureaza cateva minute sa va faceti contul.
Dupa ce ati facut contul trebuie sa faceti o vizita in decurs de 10 zile la ORICARE Administratie a Finantelor Publice din Romania. Finantele va confirma contul.
Dupa care mergeti acasa, intrati pe S.P.V. si vedeti daca sunteti angajat sau nu.Aveti acces la cont 24 ore pe zi, 365 zile pe an.
Cred că îl interesează vechimea, așa cum a precizat.

Radu Varciu a scris:

1.Nu e treaba dvs daca angajatorul plateste sau nu contributiile la stat . Nu va afecteaza pe dvs cu nimic daca el nu plateste.
2.Pe dvs va intereseaza sa aveti contract de munca. Iar pentru a afla asta cel mai simplu este in felul urmator:
Va creati un cont pe Spatiul Privat Virtual pe pagina ANAF si vedeti acolo tot. Dureaza cateva minute sa va faceti contul.
Dupa ce ati facut contul trebuie sa faceti o vizita in decurs de 10 zile la ORICARE Administratie a Finantelor Publice din Romania. Finantele va confirma contul.
Dupa care mergeti acasa, intrati pe S.P.V. si vedeti daca sunteti angajat sau nu.Aveti acces la cont 24 ore pe zi, 365 zile pe an.

Vechimea ii merge, in cazul in care are contract de munca, indiferent daca firma a platit sau nu contributiile. E treaba finantelor sa se razboiasca cu firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să aflu dacă patroana la care lucrez îmi virează contribuțiile la stat . Gabi9 Gabi9 Lucrez de 6 luni la o firmă de croitorie în Pitești . Zilele trecute am fost la casa de penii Pitești să aflu ce vechime am în cîmpul muncii , însă ... (vezi toată discuția)
Neachitare contrib. salariat hoinarunicoleta hoinarunicoleta Buna ziua,din luna aprilie a acestiu an lucrez la un magazin al carui patron nu mi-a platit nici-o taxa catre stat si nici salariu pana in ziua de azi.Ce pot ... (vezi toată discuția)
Virarea contributiei angajatorului la cas mirela.onciu mirela.onciu La ce institutie trebuie sa ma adresez pentru a afla daca la un moment dat intreprinderea la care am lucrat a virat atat contributiile retinute mie cat si pe ... (vezi toată discuția)