avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Înființare Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Înființare Poprire

Bună ziua, am și eu o întrebare.
Ieri am primit la servici o insintare din Partea Anaf pentru înființarea unei popriri pe salariu, mai exact cheltuieli judiciare și amenzi, acum vreau sa știu unele dintre ele sunt din anul 2009 perioada în care eram minor sunt născut în 1994, vreau sa știu parca era un termen de prescriere cred ca după 5 ani vreau sa știu dacă îmi mai poate cere banii pentru ele. Unele sunt cu plata avocatului din oficiu cu avansarea din fondurile statului, pai sa înțeleg ca la plătit statul și acum îmi cere mie banii? Mai scrie ca pot declara contestație în 15 zile și dacă da unde mai exact dacă eu sunt domiciliat în Dolj, dar lucrez în Arad iar poprirea este înființată de Anaf Dolj? Mai menționez ca pentru anumite sume regăsite în desfășurătorul Anaf am fost declarat insolvabil. Va rog foarte mult sa ma ajutați pentru ca...... nu știu ce sa fac și mi se pare chiar absurd sa te trezești după 10 ani ca am o datorie la tine și eram minor în perioada 1994-23/11/2012. Va mulțumesc frumos pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:25, 8 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a invoca prescripția trebuie depusă contestație la executare la Judecătoria de domiciliu unde ai domiciliul stabil, în termenul de 15 zile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
Dapix, utilizator
Mulțumesc însă vreau sa știu dacă pot invoca acest lucru și dacă se poate având în vedere ca au trecut 9 ani de atunci.....

Dapix a scris:

Pentru a invoca prescripția trebuie depusă contestație la executare la Judecătoria de domiciliu unde ai domiciliul stabil, în termenul de 15 zile.

Ași mai dori sa știu din momentul în care declar contestație pana la o decizie finala a instantei dacă Angajatorul mai este obligat sa plătească ori se sistează tot pana la decizia instantei?

Dapix a scris:

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate o simplă contestație nu duce la suspendarea executării silite. Angajatorul va fi obligat sa vireze lunar suma poprită către creditor. Nu-i deloc simplu, probabil o să ai nevoie de asistență juridică din partea unui avocat.
Dacă au trecut 9 ani se poate invoca prescripția.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire pentru datorie de acum 9 ani Luciann739 Luciann739 Buna seara astăzi am primit o Proprire Pentru o datorie de acum 9 ani către firma Provident Mi a fost instituită proprietea pe conturile bancare! Nu ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf prescrisa... Lili_Stefan Lili_Stefan Buna dimineata.Sora mea a primit o adresa de instiintare a popririi de la anaf-alte venituri din despagubiri+raspundere pf.Am cautat la ONRC si am gasit ca a ... (vezi toată discuția)
Ajutor! probleme cu un pfa Dainelli Dainelli În anul 2011 am înființat un PFA la normă ,la recomandarea contabilei, pe care nu am reușit să-mi desfășor activitatea și nici nu am avut venituri ... (vezi toată discuția)