avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren in proprietatea unităților ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren in proprietatea unităților administrativ-teritoriale

O hotarare ă unui consiliu local al primariei comunei si validată de prefectura in 2017 pentru introducere unui teren in domeniul privat al comunei respective dar nepublicata până în prezent în monitorul oficial (a fost făcută cererea luna aceasta), este valabilă în luna august 2018 acea hotărâre? În luna august 2018 am facut o cerere privind modificarea legii 231/2018 art. 24. Ma încadrez la condițiile a,b,c, dar nu stiu in legatura cu ultima condiție d ( terenurile nu sunt în proprietatea publică sau privată a unităților administrativ-teritoriale." ). Se considera terenurile in proprietatea unităților administrativ-teritoriale dupa publicarea in monitorul oficial sau dupa aprobarea de către prefectura ? Vreau sa stiu daca mai am vreo sansa sa obtin acel teren in baza modificarii legii 231/2018. Multumesc!
Terenul se afla in domeniul privat al comunei, va trebui sa formulați acțiune in instanță, depinde insa si ce acte detineti pentru a va dovedi dreptul de proprietate, procesul nu este unul ușor, insa poate fi castigat. Ar trebui sa consultati un avocat pentru ca intr-un astfel de proces nu va puteti formula singur apararea.

Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare concesiune julianus julianus am un contract de concesiune pe 49 ani ,pe 3 ha pamant , dar as dori sa-l cumpar . Exista o lege ceva ca sa imi ofere aceasta posibilitate? (vezi toată discuția)
Hotarare consiliu loca vladOG vladOG Buna ziua, Am o nelamurire, Consiliul Local poate emite o hotarare (act administrativ individual) de stabilire a cuntumului chiriei pentru un teren din ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical trecut in domeniul public al comunei prin hcl calinescu calinescu DACA ESTE LEGALA O HOTARARE A CONSILIULUI LOCAL PRIN CARE CABINETUL MEDICAL AL UNEI COMUNE ESTE TRECUT IN DOMENIUL PUBLIC AL COMUNEI DESI PORTIVIT Hotarârii ... (vezi toată discuția)