avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calea cea mai scurta catre un divort rapid
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calea cea mai scurta catre un divort rapid

Buna ziua.As dori un sfat in legatura cu situatia ce urmeaza: M-am casatorit cu O.M. in 2000,casatorie din care a rezultat o fetita.In 2004 am divortat,un divort efectuat rapid,prin prezenta si acord comun,custodia fetitei revenindu-mi mie.Tot in 2004 m-am recasatorit cu G.S.,stabilindu-mi domiciliul la acesta,in Bucuresti.Constatand ca nu ne putem intelege ca familie,de comun acord,in 2006 ne-am separat,eu intorcandu-ma la.......primul sot,O.M. in Timisoara stabilindu-mi domiciliul la acesta.Toate ok,insa diferentele de domiciliu,create de plecarea mea de la Bucuresti,unde a si avut loc a doua casatorie,ma face sa imi pun intrebari asupra complexitatii procesului de divort in eventualitatea intentarii de catre mine.Mentionez ca G.S. se declara de acord cu desfacerea casatoriei dar nu doreste sa cheltuiasca bani.Sincer si eu imi doresc acelasi lucru avand in vedere criza financiara prin care trecem cu totii.Deci care ar fi calea cea mai simpla si putin costisitoare.este neaparata nevoie de avocat?Singura nu as putea? Care ar fi pasii,procedura?Va multumesc , Corina G.(Postez aceasta speta de pe un alt cont decat al meu.Am avut probleme cu logarea.)
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:16, 17 Noiembrie 2009
Cred ca cea mai simpla procedura ar fi tot prin acord. Faceti cererea, o semnati amandoi si o depuneti impreuna la judecatoria din raza domiciliului dvs. comun .
Daca niciunul din soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul.
Divortul poate fi pronuntat si numai pe baza acordului ambilor soti, daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:
a) pana la data cererii de divort a trecut cel putin un an de la incheierea casatoriei
si
b) nu exista copii minori rezultati din casatorie.
ati avut domiciliu comun in bucuresti , la adresa celui de-al doilea sot .
daca acesta mai locuieste la aceasta adresa , depuneti actiunea de divort la judecatoria din raza de domiciliu, al celui de-al doilea sot .
daca divortul se intemeiaza pe acordul partilor este obliagtoriu ca acestea sa se prezinte atat la depunerea actiunii, cat si la termenele fixate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rapid catalina1276 catalina1276 Pot sa ma adresez instantei de judecatorie din orasul unde lucrez (care este diferita de cea de domiciliu)? Pot divorta si fara avocat? Ar putea fi in divort ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire adypompy adypompy pot deschide actiune de divort la judecatoria iasi daca am domiciliul in botosani? mentionez ca sunt nascut in iasi iar certificatul de casatorie este emis de ... (vezi toată discuția)
Divort claudiu_iulian claudiu_iulian daca sotia nu are domiciliu cu al meu vor fi probleme la actiunea de divort?:sorry: (vezi toată discuția)