avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abuz executor judecătoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Abuz executor judecătoresc

Buna ziua. Fosta mea soție este executată silit pentru un credit pe care l-a luat după ce noi am divorțat si am facut partajul. În cadrul executării silite, executorul respectiv a pus poprire si pe conturile mele din banca
Este legal asa ceva? Aș vrea să formulez o plângere penală împotriva executorului respectiv pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu/neglijență în serviciu, să mă constitui parte civila in procesul penal și sa solicit o sumă de bani pentru daune morale. Pareri? Este stipulată undeva obligația legală a executorului de a verifica situațiile de acest gen (divort) înainte de a institui popriri?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 14:58, 9 Decembrie 2018
Faceti in primul rand contestatie la executare.
Si mie imi pare ca nu a procedat legal executorul dar in astfel de cazuri trebuie vazute si actele.
Fosta mea soție a facut deja contestatie la executare pentru prescriptia dreptului la executare, însă poprirea pentru conturile mele a venit ulterior. Cum sa procedez? Eu nu am calitate de debitor si contestația e depusă deja la judecătorie. Precizez ca toate hârtiile de poprire sunt pe numele fostei mele soții, deși eu sunt titularul acestora.
Daca aveti poprire pe conturi ar trebui sa faceti si dvs. contestatie la executare pentru ca daca ea pierde procesul il puteti castiga pe partea dvs.
V-am spus ca trebuie vazute actele si analizata exact situatia juridica.
Nici judecatorii nu judeca pe vorbe ci pe fapte si acte iar apararile se fac fac de avocati la fel.

Din ce spuneti nu trebuia sa se procedeze asa de executor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand formulati contestatie la executare in termen de 15 zile. Fara aceasta contestatie, sunteti bun de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara liv29 liv29 Buna ziua, Am si eu o problema pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. De un an sunt divortat de fosta mea sotie si avem un copil de 10 ani impreuna, ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pensie alimentara aurasbac aurasbac In urma divortului din 2010 s-a stabilit o pensie alimentara pentru intretinere minor de 200 ron pe care nu am primit-o pana acum. mi-aduc aminte ca inaintea ... (vezi toată discuția)