avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul a comunicat salariatului prin SMS ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul a comunicat salariatului prin SMS convocarea la comisia de disciplină, iar acesta a contestat în instanță decizia de concediere. Cum se poate apăra angajatorul?

Buna seara,

Angajatorul nu i ă comunicat (Cu toate că l ă intocmit) salariatului convocatorul la comisia de disciplină. In schimb i a trimis un sms prin care l a invitat în data de..... In fata comisiei de disciplină, sms care cuprinde doar data nu si celelalte elemente ale unei convocării conform Codului Muncii.
Salariatul ă dat angajatorul in judecata contestand decizia de concediere si faptul ca nu i s ă comunicat conducătorul.

Are salariatului câștig de cauză? Cum se poate apăra Angajatorul?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: madalina bobeica , utilizator 21:19, 8 Decembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariatul poate avea castig de cauza .... Codul Muncii prevede : In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.

Angajatorul cam greu isi poate pregati apararea pentru o astfel de eroare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocator cercetare disciplinara simovi27 simovi27 Buna ziua, Fiind in timpul serviciului am fost chemat la HR pentru a lua la cunostiinta despre convocatorul la comisia disciplinara pentru o presupusa fapta. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea situatie. in data de 18.04.2022 un angajat ... rominaduca rominaduca Buna ziua, Am urmatoarea situatie. In data de 18.04.2022 un angajat nu s-a mai prezentat la serviciu si nu a raspuns la telefon administratorului. Am ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara pap pap Un angajat a primit un document în care scrie asa În vederea demarării procedurii de cercetare disciplinara ca urmare a rapoartelor declarațiilor depuse ... (vezi toată discuția)