Am urmatoarea situatie. In data de 18.04.2022 un angajat nu s-a mai prezentat la serviciu si nu a raspuns la telefon administratorului. Am discutat cu sotia lui si a spus ca a plecat din localitate ,fara stirea ei, abandonand familia. Ieri am facut un referat si o decizie si un convocator pentru azi la ora 10. I l-am trimis pe watsup si l-a vazut. Nu a raspuns nimic si nu s-a prezentat. Putem sa ii desfacem contractul de munca astazi, avand in vedere ca nu s-a prezentat. Nu i-am suspendat contractul. Nu stiu cum trebuie procedat corect, nu am mai avut un asa caz. va multumesc
Nu puteti face asa ceva... comunicarea pe WhatsApp nu este o comunicare legala .... În vederea desfășurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de către persoana desemnată, de către președintele comisiei sau de către consultantul extern, împuterniciți , precizându-se obiectul, data, ora și locul întrevederii.
Convocarea salariatilor pentru efectuarea cercetarii disciplinare prealabile trebuie sa acorde salariatilor un termen rezonabil pentru a-si pregati apararea....
Convocare disciplinara
MNV90
Buna ziua,
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
Lucrez la o firma ce are punctul de lucru la Constanta, sediul social la Bucuresti si ... (vezi toată discuția)