avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am urmatoarea situatie. In data de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am urmatoarea situatie. In data de 18.04.2022 un angajat ...

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie. In data de 18.04.2022 un angajat nu s-a mai prezentat la serviciu si nu a raspuns la telefon administratorului. Am discutat cu sotia lui si a spus ca a plecat din localitate ,fara stirea ei, abandonand familia. Ieri am facut un referat si o decizie si un convocator pentru azi la ora 10. I l-am trimis pe watsup si l-a vazut. Nu a raspuns nimic si nu s-a prezentat. Putem sa ii desfacem contractul de munca astazi, avand in vedere ca nu s-a prezentat. Nu i-am suspendat contractul. Nu stiu cum trebuie procedat corect, nu am mai avut un asa caz. va multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2022
rominaduca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 21 Aprilie 2022
Nu puteti face asa ceva... comunicarea pe WhatsApp nu este o comunicare legala .... În vederea desfășurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de către persoana desemnată, de către președintele comisiei sau de către consultantul extern, împuterniciți , precizându-se obiectul, data, ora și locul întrevederii.

Convocarea salariatilor pentru efectuarea cercetarii disciplinare prealabile trebuie sa acorde salariatilor un termen rezonabil pentru a-si pregati apararea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul a comunicat salariatului prin sms convocarea la comisia de disciplină, iar acesta a contestat în instanță decizia de concediere. cum se poate apăra angajatorul? madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, Angajatorul nu i ă comunicat (Cu toate că l ă intocmit) salariatului convocatorul la comisia de disciplină. In schimb i a trimis un sms prin ... (vezi toată discuția)
Convocare disciplinara MNV90 MNV90 Buna ziua, Va rog foarte mult sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Lucrez la o firma ce are punctul de lucru la Constanta, sediul social la Bucuresti si ... (vezi toată discuția)
Convocarea salariatului la cercetarea disciplinara lavinia_buciumas lavinia_buciumas Buna ziua!!! In convocarea pentru cercetarea disciplinara a unui salariat a fost folosita exprimarea **sunteti convocat sa va prezentati pana cel tarziu la ... (vezi toată discuția)