avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... audierea martorilor fara avocatul apararii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

audierea martorilor fara avocatul apararii

buna ziua! am si eu o intrebare.untr-un proces de uzucapiune au fost audiati martorii fara avocatul apararii.deasemanea martorii reclamantei au depus marturie mincinoasa.ce pot sa mai fac??? se poate sa se fi inteles avocata reclamantei care e si sefa baroului cu avocata mea??? pentru-ca avocata mea nu s-a prezentata la proces in timpul audierilor martorilor cu scuza ca a avut un proces la curtea de apel,prezentandu-se dupa ce s-au audiat martorii.ce pot sa mai fac in cazul de fata.ca ma sfatuiti sa fac??? va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: onicutza , utilizator 14:34, 15 Noiembrie 2009
Ati putea face plangere penala impotriva martorilor pentru marturie mincinoasa(insa trebuie sa si dovediti ca nu spun adevarul- indicati organelor de cercetare penala numele unor martori care pot infirma ce au spus acei martori mincinosi).
In ceea ce priveste avocatul...nu stiu ce sa zic..... de ce l-ati mai angajat daca nu se prezinta la termene? Avocatul dvs. ar putea motiva lipsa la acel termen si in fata intantei si sa solicite reaudierea acelor martori pentru a le putea pune intrebari.
Daca nu solicita, aveti posibilitatea sa incheiati colaborarea cu acest avocat si sa va angajati altul.

Buna ziua.
Colegul meu Ramirez are dreptate dar nu renuntati la avocatul deja angajat decat dupa ce motiveaza (in instanta) absenta la acel termen ca sa poata fi reaudiati martorii dovedindu-le marturia mincinoasa cu probe si numai dupa aceea renuntati la serviciile acestuia daca aveti suspiciunile dvs. se adeveresc a fi si reale.
Cu respect,Alexa...
mai am suspiciune si de coruperea presedintelui de sedinta,deoarece s-au pus intrebari la obiect in care avantajeaza reclamanta iar pe martorul meu care a spus adevarul,l-a agresat si l-a intimidat in a raspunde si a spune adevarul.asi putea face o cerere de stramutare???mai stiu ca reclamanta are pile prin judecatorie. va multumesc!!
In baza codului de procedura civila, cand una dintre parti are doua rude sau afini pana la gradul al patrulea inclusiv printre magistratii sau asistentii judiciari ai instantei, cealalta parte poate sa ceara stramutarea pricinii la o alta instanta de acelasi grad.
De asemenea, stramutarea pricinii se mai poate cere pentru motive de banuiala legitima sau de siguranta publica. Banuiala se socoteste legitima de cate ori se poate presupune ca nepartinirea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarii pricinii, calitatii partilor ori vrajmasiilor locale( art 37 alin 2 c. pr. civ. ).

Ar putea fi vorba de o banuiala legitima, insa trebuie dovedita.

pai faptul ca presedinta de sedinta a permis audierea martorilor in lipsa apararii si faptul ca martorul a fost sgresat de presedinta si nu afost lasat sa spuna ce avea de spus nu reprezinta un abuz sau coruptie????

Alte discuții în legătură

Stramutare proces kyrradan kyrradan Salut, am si eu o problema ! am aflat de curand de ce pierd totdeauna procesele cu o anumita persoana: are cumnat pe presedintele instantei... Dar, ca sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot stramuta un proces civil la o alta judecatorie daca am indoieli ca nu se judeca corect? adixadi adixadi Sunt intr-un proces de custodie minor.Felul cum s-a judecat pana acum imi pune unele semne de indoiala asupra corectitudinii instantei.Avocata reclamantei ... (vezi toată discuția)
Judecatorie bodeacrinela bodeacrinela cum poti cere schimbarea instantei de judecata daca ti se pare ca instanta unde se judeca procesul tau ar fi partinitoare? (vezi toată discuția)