avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pot cere ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pot cere ?

am fost dat in judecata de o persoana pt afirmatii mincinoase etc si citez scrie in cererea de chemare in judecata
-,,obligarea paritului la suma de...reprezentind daune morale (reparatii PATRIMONIALE) in temeiul art 252 ,253 cod civil ca urmare a prejudiciului moral pe care mi l a adus
consider ca nu trebuia sa ceara daune patrimoniale ci nepatrimoniale
pot ridica aceasta exceptie ce sanse am sa mi admita ??
multumesc
Cel mai recent răspuns: Eugenia Serban , Avocat 09:46, 10 Decembrie 2018
In actiune s-a specificat corect daune morale si reparatii patrimoniale. Practic, afirmatiile mincinoase intra in categoria daunelor morale (i-a cauzat daune morale), iar in urma acestor daune morale, reclamantul solicita reparatii patrimoniale. (in bani)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere si daune morale? ContSters359348 ContSters359348 Doresc sa chem in judecata pentru recuperarea cotei parte din investitie , deoarece coproprioetarii care nu mi-au prmis sa folosesc instalatia de alimentare cu ... (vezi toată discuția)
Actiuni ce se pot deschide in cazul in cazul producerii unui prejudiciu nepatrimonial... lonley-wolf lonley-wolf Ce actiuni civile se pot deschide in cazul in care se aduce atingeri drepturilor inerente (demnitate, imagine...) ale unei persoane? (vezi toată discuția)
Solicit o lamurire metulica metulica In luna dec2018 am fost dat in judecata de o persoana pe temeiul art 252 253 cp solicitindu mi daune morale(reparatii patrimoniale) pt un prejudiciu moral pe ... (vezi toată discuția)