avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Conflict de interese
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Conflict de interese

Buna ziua.
Sunt parte a directoratului in cadrul unei companii multinaționale.
Doresc sa înființez o companie de transport, și sa închei contracte cu compania la care lucrez.
Ar fi asta o ilegalitate?
Cel mai recent răspuns: Adrian19851411 , utilizator 11:38, 10 Decembrie 2018
Conflictul de interese este calificat/caracterizat!
Ar fi legal si inatacabil daca codirul ar decide creearea unei societati de transport pt activitatile specifice ale multinationalei si v-ar delega aceasta sarcina si functia de responsabil.
Va mulțumesc mult pt reacție.
Dar dacă aceasta companie ar fi înființata de către o ruda de gradul 2, ar mai intra in categoria conflictelor de interese?
Mulțumesc.

Demos a scris:

Conflictul de interese este calificat/caracterizat!
Ar fi legal si inatacabil daca codirul ar decide creearea unei societati de transport pt activitatile specifice ale multinationalei si v-ar delega aceasta sarcina si functia de responsabil.

Daca dvs aveti impresia ca subterfugiile spala atat fata si cat spatele va inselati.
Sa nu credeti ca in sanul codir-ului nu se manifesta interese diferite!!!
In astfel de situatii, gradul de rudenie este un factor agravant complementar.
Ok. Va mulțumesc mult pentru lămuriri.

Demos a scris:

Daca dvs aveti impresia ca subterfugiile spala atat fata si cat spatele va inselati.
Sa nu credeti ca in sanul codir-ului nu se manifesta interese diferite!!!
In astfel de situatii, gradul de rudenie este un factor agravant complementar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere-poprire pe salariu- executor judecatoresc Birou de Mediator Tatiana Calaras Birou de Mediator Tatiana Calaras Buna seara, am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat, in legatura cu o executare judecatoreasca de infiintarea popririi pe salariu a unui imprumut bancar ( ... (vezi toată discuția)
Control corporal intr-o multinationala pab|o pab|o Buna ziua. Lucrez intr-o firma multinationala unde, la terminarea programului, la iesire se practica controlul corporal. Cei care se ocupa de asta sunt o ... (vezi toată discuția)
Am condus sub influenta bauturilor alcoolice Mihai Ioan Mihai Ioan In data de 17.04.2017, am fost surprins la volan cu o valoare de 0.98 la etilotest, am acceptat probele biologice care inca nu au venit, am recunoscut fapta si ... (vezi toată discuția)