avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire datorii

dupa moartea sotului, sotul supravietuiptor mosteneste si creditele facute de acesta, adica preia plata lor? Sau in cazul in care in momentul in care a facut creditul banca l-a pus sa plateasca si o asgurare de viata , plateste asigurarea?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 17:06, 15 Noiembrie 2009
Daca a fost facuta o asigurare de viate trebuie vazuta care sunt conditiile prevazute in aceea asigurare.
Iar cat priveste mostenirea, prin acceptarea acesteia primiti si activul (bunurile) si pasivul (datoriile).
buna seara!
polita de asigurare oricum este cesionata oricum bancii creditoare, deci banca creditoare ar putea sa se indrepte direct catre societatea de asigurare pt a plati polita.
da acceptarea pur si simpla a mostenirii produce confuziunea de patrimonii, intre patrimoniul defunctului si al mostenitorului.
aceasta inseman ca daca datoriile defunctului ar fi mai mari decat acivul succesoral, mostenitorul acceptant raspunde si cu bunurile proprii.
daca in schimb accepta succesiunea sub beneficiu de inventar, atunci nu se mai produce confuziunea de patrimonii, iar mostenitorul raspunde doar in limita activului de pasiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale, imprumutatul decedat stefana_23 stefana_23 Ce se intampla cu creditul, in urma decesului Imprumutatului? Ar trebui sa-l preieie Codebitorul? nu stiu daca a fost incheiata vreo asigurare de viata a ... (vezi toată discuția)
Credit persoana decedata LORENA.C LORENA.C Buna ziua, O persoana apropiata mie, al carei sot a decedat de curand a aflat ca decedatul a facut acum 4 ani un credit bancar pentru nevoi personale in ... (vezi toată discuția)
Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)